Leták Albert - 1.9.2018 - 30.9.2018 - str. 42 - NEPLATNÝ LETÁK

1 ... 42 ... 77
Leták Albert - 1.9.2018 - 30.9.2018 - Produkty v akci - pečivo, chléb, slané pečivo, paprika, červená paprika, kuřecí prsa, jogurt, droždí, máslo, cukr, sůl, kvásek, rýže, marináda, olej, lžička. Strana 42.
1 ... 42 ... 77

Prolistujte si tento leták obchodu Albert platný od 1.9.2018 do 30.9.2018 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 76 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě Albert ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 76. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě Albert, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.

Produkty v tomto letáku

 

Nejoblíbenější produkty

Cukr

Mnoho Čechů klasický bílý cukr naprosto zatracuje a hledá jiné alternativy, jak si osladit život, zatímco druhá skupina strávníků vesele sladí a na nějaké průzkumy o škodlivosti vůbec nedbá. Pravdou ale je, že některé výrobky se bez klasického cukru neobjedou. Anebo to není tak docela ono. Umíte si například představit vánoční vanilkové rohlíčky, které nejsou obalené v moučkovém cukru, do kterého je navíc přidán cukr vanilkový?

Klasický cukr v našich končinách můžete koupit v několika možných variantách. Jednou z možností je krystal, který má velikost zrnek od 0,4 do 1 mm. Dalším produktem je krupice se zrnky velikosti od 0,16 do 0,63 mm. Třetím druhem je moučka, jejíž zrnka mají velikost od 0,16 do 0,31 mm. A pak ještě existují varianty cukru kostkového. Zajímavý je rozdíl, který je v chuti mezi moučkovým a krystalovým cukrem. Přitom je cukr moučka pouze umletým krystalem. Říkáte si, že je to přeci cukr jako cukr? Pak si zkuste svou ranní kávu osladit moučkou. Rozdíl poznáte při prvním doušku.

 
Máslo

Máslo je pochoutka i cenná surovina v kuchyni. Jeho výroba byla na vesnicích vždy výhradní záležitostí hospodyně. Možná by se při sledování starého filmu nebo dobového dokumentu zdálo, že stloukání másla byla v podstatě jednoduchá záležitost. Není tomu tak. Technologie je sice jednoduchá, ale práce byla namáhavá a docela zdlouhavá.

Pokud chtěla hospodyně získat kilogram másla, pak musela do máselnice nalít dva a půl litru smetany. Smetana nesměla být příliš studená. Ideální teplota byla tak dvanáct stupňů. A pak už se mohlo začít stloukat máslo. Zprvu to šlo snadno, ale jak se začaly tvořit první máselné hrudky, práce se stávala stále namáhavější. Na otázku, jak dlouho se máslo tímto způsobem vyrábělo, není jednoduchá odpověď. Podle toho, jak byla hospodyně zručná a také rychlá.

 
s albertem kolem světa Tandoori kuře Kuřecí maso v indické kuchyni převládá, hovězí zde rozhodně nehledejte. Také použití jogurtu do slaných teplých jídel je poměrně časté. U kuřecího Tandoori však hlavní roli hraje opět koření, tentokrát červená paprika 4 porce O 20 minut přípravy 30 minut marinování O velmi snadné MARINÁDA 250 g bílého jogurtu 1 lžice citronové štávy 1 lžíce koření garam masala 1 lžíce mleté papriky 1 lžíce mletého koriandru 1 lžíce mletého římského kmínu h lžíce sušeného zázvoru 1 lžíce nasekaných mátových lístků kuřeci prsa 2 lžíce másla 4 Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Kuřecí prsanakrájejte nakostky a na- ložte do marinády. Nechte odpočívat alespoň 30 minut v lednici. tip* Poté maso vyjměte a na mírnějším ohni opečte na másle. Maso by se mělo opékat alespoň 10 minut, aby bylo dob- ře propečené . Podávejte sindickým chlebem naan. Přitvarování placek si pomoučněte prsty, aby se vám těsto vrukou nelepilo. Pro česnekovou verzi. přidejte do těsta čtyři rozmělněné stroužky česneku a do rozpuštěného másla na pomazání další dva. 5 placek 30 minut + 45 minut kynutí Naan V Indii se jako příloha podává bud rýže, anebo indický chléb. Jsou dva základní druhy - naan a čapátí. Naan je oproti čapátí z kynutého těsta, ale jeho příprava je velmi jednoduchá. . Nejprve si vyrobte kvásek. Droždí, vodu a cukr promíchej- te a nechte 15 minut odpočinout. Na vál vysypte mouku, vy- tvořte důlek a dejte do něj jogurt, sůl, olej a kvásek. Uhnětte kompaktnítěsto apakho dejte na teplémísto 45minut kynout. . Povykynutí na pomoučněném váluvytvarujte delší váleček a nakrájejte jej na pět stejnoměrných kousků. Z nich utvořte nesouměrné oválné placky, na okrajich ponechte tlustší nebo rozválejte válečkem. . Rozpalte máslo vpánvi a placky osmažte. Když se na těstu utvoří bubliny a zespodu začnou hnědnout, obratte je. . V kastrůlku nechte rozpustit máslo a placky před podává- ním potřete mašlovačkou snadné 1 lžíce sušeného droždi 100 ml teplé vody 1 lžíce cukru 220 g hladké mouky 2 lžíce jogurtu 1 lžička soli 1 lžíce olivového oleje 100 g másla na potírání + máslo na smažení 42 ZÁRi|ALBERT.CZ

Albert letáky

TOP letáky