Leták Albert - 1.10.2018 - 31.10.2018 - str. 34 - NEPLATNÝ LETÁK

1 ... 34 ... 77
Leták Albert - 1.10.2018 - 31.10.2018 - Produkty v akci - koláč, pudink, mléko, vejce, droždí, máslo, majonéza, krém, The Elder Scrolls, hodiny. Strana 34.
1 ... 34 ... 77

Prolistujte si tento leták obchodu Albert platný od 1.10.2018 do 31.10.2018 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 76 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě Albert ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 76. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě Albert, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.

Produkty v tomto letáku

 

Nejoblíbenější produkty

Mléko

Mezi základní potraviny patří bezesporu mléko. V našich končinách se používá ve větším procentu mléko kravské a v menším kozí. Mléko je vlastně potravina i surovina zároveň. Můžeme ho konzumovat přímo anebo z něho vyrobit celou řadu dalších produktů.

Kdy vlastně přišli lidé na to, že je mléko pro ně prospěšné? Na to je jistě jednoduchá odpověď. Jakmile si ochočili první dobytek. Pak už nebylo těžké přijít na to, že by se dalo využít i jiné nežli mateřské mléko. Tehdy ale našim předkům mléko pouze chutnalo. Ještě netušili, jak bohaté je na některé našemu zdraví prospěšné látky. K těm patří především vápník, kterého má více než jeden gram v jednom litru. Mléko dále obsahuje fosfor, draslík, hořčík, sodík a celou řadu dalších stopových prvků. Kromě toho má i mnoho vitamínů. A to zejména vitamíny řady B. Jejich nedostatek se projeví především v kožních problémech anebo v poruše krvetvorby či nervového systému.

 
Máslo

Máslo je pochoutka i cenná surovina v kuchyni. Jeho výroba byla na vesnicích vždy výhradní záležitostí hospodyně. Možná by se při sledování starého filmu nebo dobového dokumentu zdálo, že stloukání másla byla v podstatě jednoduchá záležitost. Není tomu tak. Technologie je sice jednoduchá, ale práce byla namáhavá a docela zdlouhavá.

Pokud chtěla hospodyně získat kilogram másla, pak musela do máselnice nalít dva a půl litru smetany. Smetana nesměla být příliš studená. Ideální teplota byla tak dvanáct stupňů. A pak už se mohlo začít stloukat máslo. Zprvu to šlo snadno, ale jak se začaly tvořit první máselné hrudky, práce se stávala stále namáhavější. Na otázku, jak dlouho se máslo tímto způsobem vyrábělo, není jednoduchá odpověď. Podle toho, jak byla hospodyně zručná a také rychlá.

 
Vejce

Klasická slepičí vejce jsou často zatracována jako zdroj „špatného“ cholesterolu. Podle mnoha odborníků tomu tak není. Jen je zapotřebí řídit se pravidlem, které nám radí, že všeho je třeba konzumovat s mírou. S cholesterolem je to totiž následovně. Pokud ho do těla dodáváme, pak si ho naše tělo už nevytváří. Vajíček se tedy už nemusíte obávat. Naopak. Jsou našemu organismu prospěšné tím, že obsahují celou řadu kvalitních vitamínů, minerálů a v neposlední řadě bílkovin.

Zapomenout bychom neměli ani na proteiny, které mají pozitivní účinky na naše zdraví. Své o tom vědí nejvíce sportovci. Někteří lidé se vyhýbají vaječnému žloutku a konzumují pouze bílek. Pokud k tomu není žádný zdravotní důvod, pak je to chyba. Vaječný žloutek obsahuje látky, které stimulují vývoj mozku a zlepšují jeho celkový stav. Mohou také pomoci v koncentraci. Ve vaječném žloutku je také dostatek vitamínů A, D, E, B, a minerálů. Především vápníku, fosforu, draslíku, železa a zinku. Jíst pouze vaječné bílky se doporučuje při redukčních dietách. Bílky totiž obsahují minimum tuku a vysoké množství proteinů.

 
domácí cukrárna Prazské mini koláčky OBLÍBENY ZÁKUSEK V MINI PROVEDENÍ Věřte nebo ne, oblíbený pražský koláč má svého francouzského dvojníka. Peče se v přímořském letovisku Saint-Tropez a zamilovala si ho Brigitte Bardot při natáčení filmu A bůh stvořil ženu. Těsto je ovoněné vodou z pomerančových květů a krém vanilkou, ale jinak jako by z oka vypadl naší české verzi. Do té se trochu netradičně přidává majonéza, aby bylo těsto krásně vláčné. 2 velké nebo 15 malých koláčů 2 hodiny O velmi snadné TESTO 150 ml mléka 30 g čerstvého droždí 60 g cukru 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 2 vejce 250 g neochucené majonézy DROBENKA 70 g másla 100 g krupicového cukru 120 g hrubé mouky KREM 2 vanilkové pudinky (70 g) 500 ml mléka 100 g cukru 1 lžička vanilkového extraktu 125 g másla 80 ml smetany ke šlehání . Připravte sikvásekz vlazného mléka, potfebují alespoň 20 minut, malé jsou droždí a lžíce cukru. Obě mouky smí- hotové za čtvrt hodiny. Nechte úplně chejte s cukrem, jedním vejcem a ma- vychladnout. jonézou, přilijte vzešlý kvásek a 10 mi- . Na krém rozmíchejte pudink v polo- nut prohnětte. Nechte zakryté v teple vině mléka. Druhy díl mléka přived- 45 minut kynout . Troubu pfedehřejte na 180 °C. Těs- dinkem. Za intenzivního míchání tři to rozdělte na dva větší nebo zhruba minuty vařte. Poté vmíchejte vanilku 15 menších dílků. Na plechu vytvaruj a přelijte do robotu. Zapněte míchání te do pravidelného kruhu o tloušíce a nechte vychladnout. Dokrémupočás te k varu, osladte a pfilijte mléko spu tip* Do drobenky přidejte pûl lžičky 2-3 cm a nechte kynout dalších 20 mi tech zašlehejte změklé máslo a nakonec skofice nebo koláč posypte hrubymi krystahy cukru,jako to sypte drobenkouz másla,cukrua hrubé zřízněte a naplite krémem nut. Potřete rozšlehaným vajíčkem, po- ušlehanousmetanu. Kolácepodélnëro- dělají ve Francii. moukya upečte dozlatova. Velké koláče 34 RiJEN IALBERT.CZ

Albert letáky

TOP letáky