Leták Albert - 1.10.2018 - 31.10.2018 - str. 41 - NEPLATNÝ LETÁK

1 ... 41 ... 77
Leták Albert - 1.10.2018 - 31.10.2018 - Produkty v akci - brambory, cibule, česnek, mrkev, karotka, řapíkatý celer, hovězí maso, hovězí krk, kaše, bramborová kaše, mléko, máslo, pepř, olivový olej, mandle, víno, pekáč, hodiny. Strana 41.
1 ... 41 ... 77

Prolistujte si tento leták obchodu Albert platný od 1.10.2018 do 31.10.2018 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 76 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě Albert ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 76. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě Albert, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.

Produkty v tomto letáku

 

Nejoblíbenější produkty

Mléko

Mezi základní potraviny patří bezesporu mléko. V našich končinách se používá ve větším procentu mléko kravské a v menším kozí. Mléko je vlastně potravina i surovina zároveň. Můžeme ho konzumovat přímo anebo z něho vyrobit celou řadu dalších produktů.

Kdy vlastně přišli lidé na to, že je mléko pro ně prospěšné? Na to je jistě jednoduchá odpověď. Jakmile si ochočili první dobytek. Pak už nebylo těžké přijít na to, že by se dalo využít i jiné nežli mateřské mléko. Tehdy ale našim předkům mléko pouze chutnalo. Ještě netušili, jak bohaté je na některé našemu zdraví prospěšné látky. K těm patří především vápník, kterého má více než jeden gram v jednom litru. Mléko dále obsahuje fosfor, draslík, hořčík, sodík a celou řadu dalších stopových prvků. Kromě toho má i mnoho vitamínů. A to zejména vitamíny řady B. Jejich nedostatek se projeví především v kožních problémech anebo v poruše krvetvorby či nervového systému.

 
Máslo

Máslo je pochoutka i cenná surovina v kuchyni. Jeho výroba byla na vesnicích vždy výhradní záležitostí hospodyně. Možná by se při sledování starého filmu nebo dobového dokumentu zdálo, že stloukání másla byla v podstatě jednoduchá záležitost. Není tomu tak. Technologie je sice jednoduchá, ale práce byla namáhavá a docela zdlouhavá.

Pokud chtěla hospodyně získat kilogram másla, pak musela do máselnice nalít dva a půl litru smetany. Smetana nesměla být příliš studená. Ideální teplota byla tak dvanáct stupňů. A pak už se mohlo začít stloukat máslo. Zprvu to šlo snadno, ale jak se začaly tvořit první máselné hrudky, práce se stávala stále namáhavější. Na otázku, jak dlouho se máslo tímto způsobem vyrábělo, není jednoduchá odpověď. Podle toho, jak byla hospodyně zručná a také rychlá.

 
maso měsíce celerové pyré 1 bulva celeru 100 g másla sůl 400 g brambor 200 ml mléka Pomalu pečený hovězíkrk s celerovým pyré Zaručujeme vám maso jako mandle, dokonale štavnaté a měkké. Figl spočívá v pomalém pečení při nízké ½ločky meškátového oříšku Očištěný celer nakrájejte na kostky. Pokladte hoblinkami ze třetiny másla, posypteteplotė, která dokonale soli upecte domékrozvolní masová vlákna. v troubě, zhruba tři čtvrtě hodiny při teplotě 200 °C Oloupané brambory uvařte v osolené vodě. Slijte je, přidejte pečený celer, zbývajici máslo, ohřáté mléko a muškátový oříšek Pečlivě rozmačkejte dohladka a poté ještě1 mrkev vyšlehejte ručním šlehačem 4-6 porci O 4,5 hodiny velmi snadné PEČENE 750 g hovězího krku a sůl, pepř olivový olej 1 cibule 4 stroužky česneku 2 stonky řapíkatého celeru 1 snítka čerstvého rozmarýnu svazeček čerstvého tymiánu 100 ml červeného vína . Troubu předehřejte na 150°C. Ho- vězí krk osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran . Vyjměte a ve stejnémpekáči nejprve orestujte nakrájenou cibuli. Postup- ltr. aaa าเ ně přidávejte nasekaný česnek, koled- ka mrkve a řapíkatý celer nakrájený na kousky. Nakonec přihodte i bylin- ky, zalijte červeným vínem a krátce povařte . Vratte do pekáče maso, podlijte jestě 200 ml vody a dejte do trouby zakryté pokličkou nebo alobalem. Pečte zvol- na čtyři hodiny. Během pečení maso stkontrolujte a podle potřeby podlévejte. tip albert Na peceném hovězím krku si pochutnáte i s klasikou, iako ie bramborová kaše Hovězi krk jako je bramborová kaše. 41

Albert letáky

TOP letáky