Leták Albert - 1.10.2018 - 31.10.2018 - str. 54 - NEPLATNÝ LETÁK

1 ... 54 ... 77
Leták Albert - 1.10.2018 - 31.10.2018 - Produkty v akci - dort, mascarpone, čerstvý sýr, sýr, vejce, máslo, Rodinné, cukr moučka, kypřicí prášek, vanilkový cukr, mák, zdobení, krém, mísa. Strana 54.
1 ... 54 ... 77

Prolistujte si tento leták obchodu Albert platný od 1.10.2018 do 31.10.2018 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 76 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě Albert ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 76. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě Albert, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.

Produkty v tomto letáku

 

Nejoblíbenější produkty

Máslo

Máslo je pochoutka i cenná surovina v kuchyni. Jeho výroba byla na vesnicích vždy výhradní záležitostí hospodyně. Možná by se při sledování starého filmu nebo dobového dokumentu zdálo, že stloukání másla byla v podstatě jednoduchá záležitost. Není tomu tak. Technologie je sice jednoduchá, ale práce byla namáhavá a docela zdlouhavá.

Pokud chtěla hospodyně získat kilogram másla, pak musela do máselnice nalít dva a půl litru smetany. Smetana nesměla být příliš studená. Ideální teplota byla tak dvanáct stupňů. A pak už se mohlo začít stloukat máslo. Zprvu to šlo snadno, ale jak se začaly tvořit první máselné hrudky, práce se stávala stále namáhavější. Na otázku, jak dlouho se máslo tímto způsobem vyrábělo, není jednoduchá odpověď. Podle toho, jak byla hospodyně zručná a také rychlá.

 
Vejce

Klasická slepičí vejce jsou často zatracována jako zdroj „špatného“ cholesterolu. Podle mnoha odborníků tomu tak není. Jen je zapotřebí řídit se pravidlem, které nám radí, že všeho je třeba konzumovat s mírou. S cholesterolem je to totiž následovně. Pokud ho do těla dodáváme, pak si ho naše tělo už nevytváří. Vajíček se tedy už nemusíte obávat. Naopak. Jsou našemu organismu prospěšné tím, že obsahují celou řadu kvalitních vitamínů, minerálů a v neposlední řadě bílkovin.

Zapomenout bychom neměli ani na proteiny, které mají pozitivní účinky na naše zdraví. Své o tom vědí nejvíce sportovci. Někteří lidé se vyhýbají vaječnému žloutku a konzumují pouze bílek. Pokud k tomu není žádný zdravotní důvod, pak je to chyba. Vaječný žloutek obsahuje látky, které stimulují vývoj mozku a zlepšují jeho celkový stav. Mohou také pomoci v koncentraci. Ve vaječném žloutku je také dostatek vitamínů A, D, E, B, a minerálů. Především vápníku, fosforu, draslíku, železa a zinku. Jíst pouze vaječné bílky se doporučuje při redukčních dietách. Bílky totiž obsahují minimum tuku a vysoké množství proteinů.

 
Mascarpone

Pokud patříte k sýrovým gurmánům, pak jistě víte, že na světě existuje mnoho různých druhů sýrů s různými chutěmi a konzistencemi. Jednu skupinu tvoří takzvané čerstvé sýry. Znamená to, že sýr je vyráběný zvláštní technologií a ke svému dokončení nepotřebuje žádnou dobu zrání. Označení „čerstvý sýr“ nese také krémový jemný sýr mascarpone, jehož základní výrobní surovinou je tučná smetana. Sýr se vyrábí pomocí působení kyseliny vinné a při této výrobě se neodstraňuje syrovátka. Možná, že vás na první ochutnání sýr mascarpone příliš neuchvátí. Je totiž spíše určen jako součást dalších receptů. Kdo má rád italské Tiramisu, pak ví, o čem je právě řeč. Z mascarpone se dá připravit skvělý krém ve spojení s cukrem, citronovou kůrou nebo citronovým likérem. Pak už stačí jen krém naservírovat ve skleničkách s čerstvým ovocem. Vznikne dezert, který má hned dva velké bonusy. Nejen, že skvěle chutná, ale je hotový za malou chvilku.

 
domácí střibro ODNAŠICH ČTENÁŘÜ: Makový dort Klasický makovec z českého máku může 8-10 porci - Předehřejte troubu na 180 °C a dor tovou formu o průměru zhruba 20 cm vymažte máslem a vysypte mít i tuto moderní podobu. Tak ho pro svoji 60 minut rodinu často peče paní Lenka ze Zlína, která se s námi podělila o svůj oblíbený recept. A jaké je vaše rodinné stříbro? FoTo Michal Ureš FOOD STYLING Veronika Šlajerová trochou Ovelmi snadné TESTO máslo na vymazání formy 200 g polohrubé mouky 1 vejce 150 g cukru moučka 150 g mletého máku albert 1 prášek do pečiva 250 ml mléka """..x moukv. . Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Vmíchejte mletý mák a poté i mouku s pečicím práškem. Zacněte po dáv- káchpfilévatmléko, a než přidáte další, vždy dobře zapracujte. Vlijte do připra- vené formy a pečte 30-40 minut. . Upečeny korpus nechte dobře vy- chladnout, pakvodorovně rozkrojte na tři pláty. Smetanu ke šlehání, mascar- pone a vanilkový cukr dejte dohromady do mísy a ručním mixérem vyšlehejte na pevný krém. Potřete jím jednotlivé vrstvy dortu a bohatě naneste na vršek. Nakonec ozdobte ovocem. DECOR STYLING Markéta Zindulková ZDOBENÍ 250 g smetany ke šlehání 250 g mascarpone 1 vanilkový cukr ovoce Mák Mák mlety > Pište na adresu: redakce.albertmagazin @gmail.com, autoři zveřejněnych receptudostanou poukázku v hodnotě 500 Kčna nákup v prodejnách Albert 54 RIJENIALBERT.CZ

Albert letáky

TOP letáky