Leták Albert - 1.11.2018 - 30.11.2018 - str. 22 - NEPLATNÝ LETÁK

1 ... 22 ... 77
Leták Albert - 1.11.2018 - 30.11.2018 - Produkty v akci - cibule, mrkev, salát, celer, máslo, oříšky, ořechy, sůl, pepř, olej, ocet, Müller Thurgau, hrnec, hodiny. Strana 22.
1 ... 22 ... 77

Prolistujte si tento leták obchodu Albert platný od 1.11.2018 do 30.11.2018 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 76 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě Albert ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 76. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě Albert, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.

Produkty v tomto letáku

 

Nejoblíbenější produkty

Máslo

Máslo je pochoutka i cenná surovina v kuchyni. Jeho výroba byla na vesnicích vždy výhradní záležitostí hospodyně. Možná by se při sledování starého filmu nebo dobového dokumentu zdálo, že stloukání másla byla v podstatě jednoduchá záležitost. Není tomu tak. Technologie je sice jednoduchá, ale práce byla namáhavá a docela zdlouhavá.

Pokud chtěla hospodyně získat kilogram másla, pak musela do máselnice nalít dva a půl litru smetany. Smetana nesměla být příliš studená. Ideální teplota byla tak dvanáct stupňů. A pak už se mohlo začít stloukat máslo. Zprvu to šlo snadno, ale jak se začaly tvořit první máselné hrudky, práce se stávala stále namáhavější. Na otázku, jak dlouho se máslo tímto způsobem vyrábělo, není jednoduchá odpověď. Podle toho, jak byla hospodyně zručná a také rychlá.

 
svatomartinské hody NÁŠ SOMMELIÉR DOPORUČUJE Husí kaldoun s bylinkovými knedlíčky Při svatomartinských hodech nepřijde nic nazmar. Ze zbytku pečené husy připravite vydatný kaldoun. Jedná se vlastně o klasický vývar z pečených kostí zjemněný smetanou který lze obohatit o droby, knedlíčky či noky. tip Místo vlašských ořechů můžete salát ochutit piniovými seminky nebo pekanovýymi ořechy. Müller Thurgau, Svatomartinské, 2018 Vinařství Ludwig 6-8 porcí O 20 minut + 3-4 hodiny vaření velmi snadné zbytek kostí a masa z pečené husy 2 cibule 5 petrželi /2 celeru 2 bobkové listy 5 kuliček nového koření 8 kuliček černého pepře 50 g másla % lžičky muškátového oříšku 4 lžice hladké mouky 150 ml smetany na vaření hrst hladkolisté petržele Do velkého hrnce vložte kosti i se Celerový salát zbytky masa, přidejte jednu cibuli, tři mrkve, dvě petržele a čtvrtku celeru nakrájeného nahrubo. Vsypte koření a zalijte vodou tak, aby byl celý obsah hrnce pod vodou. Přivedte k varu a vař- te na mírném ohni tři až čtyři hodiny - Zbylou zeleninu nakrájejte na kous- ky. Rozpuste polovinu másla, opečte na něm cibuli dosklovata. Přisypte zby- tek zeleniny a krátce orestujte. Zalijte hotovým husím vývarem (350 ml vy-E varu si nechte stranou na jíšku a kned- líky), osolte i opepřete. Přivedte k mír- nemu varu . Rozpustte máslo, přidejte muškáto- vy ofíšek, mouku a restujte. Na závěr Lehký celerový salát osvěží svatomartinskou tabuli. Sezonní zelenina a křupavé oříšky navnadí chutové buňky na další hodování. . Oloupaný celer i mrkev nakrájejte na jemné nudličky . Rozehřejte olej a minutuv něm zele ninu restujte. Podlijte vodou, přidejte ocet a duste čtyři minuty . Nakonec přidejte cibuli pokrá- jenou na tenká půlkolečka, promí- chejte a nechte vychladnout. Osolte a opepřete. 6 porcí 30 minut velmi snadné 500 g celeru 200 g mrkve 2 lžíce slunečnicového oleje 3 lžíce octa 1 červená cibule sůl, pepř 40 g vlašských ořechů 2 Před servírovánímozdobte nahrubo nasekanymi ořech LISTOPAD İ ALBERT.CZ

Albert letáky

TOP letáky