Leták Albert - 1.11.2018 - 30.11.2018 - str. 28 - NEPLATNÝ LETÁK

1 ... 28 ... 77
Leták Albert - 1.11.2018 - 30.11.2018 - Produkty v akci - koláč, sladké pečivo, pudink, mléko, vejce, droždí, máslo, cukr, cukr moučka, sůl, mák, krupice, kvásek, skořice, chladnička. Strana 28.
1 ... 28 ... 77

Prolistujte si tento leták obchodu Albert platný od 1.11.2018 do 30.11.2018 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 76 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě Albert ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 76. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě Albert, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.

Produkty v tomto letáku

 

Nejoblíbenější produkty

Cukr

Mnoho Čechů klasický bílý cukr naprosto zatracuje a hledá jiné alternativy, jak si osladit život, zatímco druhá skupina strávníků vesele sladí a na nějaké průzkumy o škodlivosti vůbec nedbá. Pravdou ale je, že některé výrobky se bez klasického cukru neobjedou. Anebo to není tak docela ono. Umíte si například představit vánoční vanilkové rohlíčky, které nejsou obalené v moučkovém cukru, do kterého je navíc přidán cukr vanilkový?

Klasický cukr v našich končinách můžete koupit v několika možných variantách. Jednou z možností je krystal, který má velikost zrnek od 0,4 do 1 mm. Dalším produktem je krupice se zrnky velikosti od 0,16 do 0,63 mm. Třetím druhem je moučka, jejíž zrnka mají velikost od 0,16 do 0,31 mm. A pak ještě existují varianty cukru kostkového. Zajímavý je rozdíl, který je v chuti mezi moučkovým a krystalovým cukrem. Přitom je cukr moučka pouze umletým krystalem. Říkáte si, že je to přeci cukr jako cukr? Pak si zkuste svou ranní kávu osladit moučkou. Rozdíl poznáte při prvním doušku.

 
Mléko

Mezi základní potraviny patří bezesporu mléko. V našich končinách se používá ve větším procentu mléko kravské a v menším kozí. Mléko je vlastně potravina i surovina zároveň. Můžeme ho konzumovat přímo anebo z něho vyrobit celou řadu dalších produktů.

Kdy vlastně přišli lidé na to, že je mléko pro ně prospěšné? Na to je jistě jednoduchá odpověď. Jakmile si ochočili první dobytek. Pak už nebylo těžké přijít na to, že by se dalo využít i jiné nežli mateřské mléko. Tehdy ale našim předkům mléko pouze chutnalo. Ještě netušili, jak bohaté je na některé našemu zdraví prospěšné látky. K těm patří především vápník, kterého má více než jeden gram v jednom litru. Mléko dále obsahuje fosfor, draslík, hořčík, sodík a celou řadu dalších stopových prvků. Kromě toho má i mnoho vitamínů. A to zejména vitamíny řady B. Jejich nedostatek se projeví především v kožních problémech anebo v poruše krvetvorby či nervového systému.

 
Máslo

Máslo je pochoutka i cenná surovina v kuchyni. Jeho výroba byla na vesnicích vždy výhradní záležitostí hospodyně. Možná by se při sledování starého filmu nebo dobového dokumentu zdálo, že stloukání másla byla v podstatě jednoduchá záležitost. Není tomu tak. Technologie je sice jednoduchá, ale práce byla namáhavá a docela zdlouhavá.

Pokud chtěla hospodyně získat kilogram másla, pak musela do máselnice nalít dva a půl litru smetany. Smetana nesměla být příliš studená. Ideální teplota byla tak dvanáct stupňů. A pak už se mohlo začít stloukat máslo. Zprvu to šlo snadno, ale jak se začaly tvořit první máselné hrudky, práce se stávala stále namáhavější. Na otázku, jak dlouho se máslo tímto způsobem vyrábělo, není jednoduchá odpověď. Podle toho, jak byla hospodyně zručná a také rychlá.

 
Svatomartinské koláče ip Sladkou tečkou svatomartinských hodů jsou pravé české domácí koláče. Upekli jsme si tvarohovo-makový, podle chuti však můžete zkusit i z hruškových, švestkových nebo jablečných povidel či s ořechovou náplní teplo. Proto je dobré před vyndat máslo a veice předem, aby ziskaly asnice mají rády fípravou kynutého tésta lednice i několik hodin okojovou teplotu MAKOVÁ NAPLN 200 ml mléka 200 g mletého má 3 lžice cukru DROBENKA 200 g hladké mouky 180 g c 100 g másla 2 koláče O 25 minut+ 40 minut kru krupice kynutí + 20 minut pečení velmi snadné kdo dokonce lehce lžičky skořice 2 lžice povidel nahrivá i mouku 200 ml mléka 70 g cukru krupi 75 g hladké mouky 20 g droždí 200 g polohrubé mo špetka s 60 g másla 1 vejce na potřeni okrajů cukr moučka na posypání ce e rumu TVAROHOVA NAPLN 500 g měkkého tučného uk arohu cukr dle chu се žlout lžičky vanilkového extraktu 1 sáček vanilkového pudinku . Připravte kvásek. Do miskyV menší misce prsty promí- Pro náplň ztvarohu promí- vlijte 100 ml teplejšího mléka, chejte suroviny na drobenku. chejte v míse tvaroh, vejce, v přisypte lžíci cukru, lžíci mou- Plech vyložte pečicím papí nilkový extrakt a pudink ky a rozdrobte droždí. Nechte rem. Těsto rozdělte na dvěčás-. Vnitřek koláče vymažte kř 10-15 minut vzejít. ti, prohnětte a vyválejte tenké žem polevami nebo udělejte je- Ve větší míse promíchej- placky. Přesuňte na plech vylo- den koláč makový a druhýtva- te mouku, cukr, sůl, máslo, žený pecicím papírem. Nechte rohový. Posypte drobenkou, žloutek a zbylé mléko. Nako- 20 minut odležet. nec vlijte kvásek a zpracujte do Na makovou náplň přivedte třete rozšlehaným vajíčkem vláčného těsta. Zakryjte utěr- mléko k varu, vsypte mák s cuk- a pečte 20 minut. Před podá kou a nechte na teplém místě rem a 10 minut namírném ohni váním posypte moučkovým 20 minut kynout. . Předehfejtetroubuna 180°C. cí, povidly a rumem. ozdobte mandlemi, okraje po- vařte. Nakonec dochutte skoři cukrem

Albert letáky

TOP letáky