Leták Albert - 1.11.2018 - 30.11.2018 - str. 30 - NEPLATNÝ LETÁK

1 ... 30 ... 77
Leták Albert - 1.11.2018 - 30.11.2018 - Produkty v akci - bulka, cibule, salát, zelí hlávkové, hamburger, mléko, máslo, zelí červené, hodiny. Strana 30.
1 ... 30 ... 77

Prolistujte si tento leták obchodu Albert platný od 1.11.2018 do 30.11.2018 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 76 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě Albert ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 76. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě Albert, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.

Produkty v tomto letáku

 

Nejoblíbenější produkty

Mléko

Mezi základní potraviny patří bezesporu mléko. V našich končinách se používá ve větším procentu mléko kravské a v menším kozí. Mléko je vlastně potravina i surovina zároveň. Můžeme ho konzumovat přímo anebo z něho vyrobit celou řadu dalších produktů.

Kdy vlastně přišli lidé na to, že je mléko pro ně prospěšné? Na to je jistě jednoduchá odpověď. Jakmile si ochočili první dobytek. Pak už nebylo těžké přijít na to, že by se dalo využít i jiné nežli mateřské mléko. Tehdy ale našim předkům mléko pouze chutnalo. Ještě netušili, jak bohaté je na některé našemu zdraví prospěšné látky. K těm patří především vápník, kterého má více než jeden gram v jednom litru. Mléko dále obsahuje fosfor, draslík, hořčík, sodík a celou řadu dalších stopových prvků. Kromě toho má i mnoho vitamínů. A to zejména vitamíny řady B. Jejich nedostatek se projeví především v kožních problémech anebo v poruše krvetvorby či nervového systému.

 
Máslo

Máslo je pochoutka i cenná surovina v kuchyni. Jeho výroba byla na vesnicích vždy výhradní záležitostí hospodyně. Možná by se při sledování starého filmu nebo dobového dokumentu zdálo, že stloukání másla byla v podstatě jednoduchá záležitost. Není tomu tak. Technologie je sice jednoduchá, ale práce byla namáhavá a docela zdlouhavá.

Pokud chtěla hospodyně získat kilogram másla, pak musela do máselnice nalít dva a půl litru smetany. Smetana nesměla být příliš studená. Ideální teplota byla tak dvanáct stupňů. A pak už se mohlo začít stloukat máslo. Zprvu to šlo snadno, ale jak se začaly tvořit první máselné hrudky, práce se stávala stále namáhavější. Na otázku, jak dlouho se máslo tímto způsobem vyrábělo, není jednoduchá odpověď. Podle toho, jak byla hospodyně zručná a také rychlá.

 
svatomartinské hody Burger z trhaného husího masa RECEPT NA ČERVENÉ ZELÍ A CELEROVÝ SALÁT NAJDETE NA STRANÁCH 22 A 24 Přemýšlíte, jak zpracovat pečené maso? Vyzkoušejte letos netradiční burger s trhaným husím masem, navíc servírovaný ve fantasticky nadýchaných houskách. Burgerové bulky 1lžička sušeného drožd 1 lžička soli 5g moučkového cukru 4 porce 15 minut +1,5 hodiny kynutí+ 15 minut pečení O velmi snadné 30 g másla 60 ml mléka 300 g hladké pšeničné mouky 90 ml vlažné vody "2 litry vody 5 lžic jedlé sody 1 žloutek Máslo rozpustte a přilijte mléko. Prosátou mouku promí- chejtes droždím, solía cukrem, přilijte k nimmléko s máslem a část vody. Postupně během zpracovávání těsta přilévejte dal- šívodu, dokud nevznikne hutnější, ale elastické těsto. Z hoto- véhotěsta vytvořte bochánek, vložte do mísy vysypanémou koua zakryjte utěrkou. Nechte kynoutnateplém místězhruba jeden a půl hodiny, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem . Předehřejte troubu na 230 °C. Vykynuté těsto vyklopte na vál, lehce ho propracujte, ale nepodsypávejte příliš moukou Rozdělte na čtvrtiny a v dlaních vytvarujte bochánky. . Ve větším hrnci přivedte vodu k varu a přidejte sodu. Do vroucí vody vkládejte po jednom bochánky a 3o vteřin vařte (v poloviněvaru můžetepřevrátit, aby se bulka uvařilarovno- měrně). Ihnedvytáhněte děrovanou naběračkou, nechtenad hrncemokapat a odložte na plech vyloženýpečicím papírem. Potřete rozšlehaným žloutkem se lžící vody. Pečte 15 minut Náplň 200 g pečené husi maso. Zbylé maso zhusy leh- 2 cibule 50 g másla 15 g třtinového cukru 1 lžíce balzamika 2 lžíce Barbecue omáčkyda, asi deset minut. Zasypte červené zelí nebo celerový salát ¼ ledového salátu Moderní svatomartinské variace ce přihřejte, odstraňte kůži a maso natrhejte na vlákna . Cibulinakrájejte nanudlič- ky a na másle restujte dohně- cukrem, přidejte balzamiko a nechte zkaramelizovat . Bulkurozpulte, spodníčást pomažte Barbecue omáčkou, vložte zelí, salát nakrájený na nudličky, ohřáté natrha né maso a glazovanou cibuli. Přiklopte vrchní částí bulky Klasíka je klasika, ale můžete to letos zk i jinak. Přitom se nemusíte vzdávat potesení z husího a kachhího masa. Přinášíme inspiraci na nevšední kulinářské zážit 30 LISTOPAD İ ALBERT.CZ

Albert letáky

TOP letáky