Leták Albert - 1.11.2018 - 30.11.2018 - str. 49 - NEPLATNÝ LETÁK

1 ... 49 ... 77
Leták Albert - 1.11.2018 - 30.11.2018 - Produkty v akci - houska, brambory, cibule, česnek, paprika, sekaná, kaše, bramborová kaše, mléko, máslo, sůl, bylinky, mísa, lžička, hodiny. Strana 49.
1 ... 49 ... 77

Prolistujte si tento leták obchodu Albert platný od 1.11.2018 do 30.11.2018 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 76 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě Albert ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 76. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě Albert, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.

Produkty v tomto letáku

 

Nejoblíbenější produkty

Mléko

Mezi základní potraviny patří bezesporu mléko. V našich končinách se používá ve větším procentu mléko kravské a v menším kozí. Mléko je vlastně potravina i surovina zároveň. Můžeme ho konzumovat přímo anebo z něho vyrobit celou řadu dalších produktů.

Kdy vlastně přišli lidé na to, že je mléko pro ně prospěšné? Na to je jistě jednoduchá odpověď. Jakmile si ochočili první dobytek. Pak už nebylo těžké přijít na to, že by se dalo využít i jiné nežli mateřské mléko. Tehdy ale našim předkům mléko pouze chutnalo. Ještě netušili, jak bohaté je na některé našemu zdraví prospěšné látky. K těm patří především vápník, kterého má více než jeden gram v jednom litru. Mléko dále obsahuje fosfor, draslík, hořčík, sodík a celou řadu dalších stopových prvků. Kromě toho má i mnoho vitamínů. A to zejména vitamíny řady B. Jejich nedostatek se projeví především v kožních problémech anebo v poruše krvetvorby či nervového systému.

 
Máslo

Máslo je pochoutka i cenná surovina v kuchyni. Jeho výroba byla na vesnicích vždy výhradní záležitostí hospodyně. Možná by se při sledování starého filmu nebo dobového dokumentu zdálo, že stloukání másla byla v podstatě jednoduchá záležitost. Není tomu tak. Technologie je sice jednoduchá, ale práce byla namáhavá a docela zdlouhavá.

Pokud chtěla hospodyně získat kilogram másla, pak musela do máselnice nalít dva a půl litru smetany. Smetana nesměla být příliš studená. Ideální teplota byla tak dvanáct stupňů. A pak už se mohlo začít stloukat máslo. Zprvu to šlo snadno, ale jak se začaly tvořit první máselné hrudky, práce se stávala stále namáhavější. Na otázku, jak dlouho se máslo tímto způsobem vyrábělo, není jednoduchá odpověď. Podle toho, jak byla hospodyně zručná a také rychlá.

 
4 porce 2 hodiny O velmi snadné 500 g mletého hovězího 250 g mletého vepřového 2 nesolené housky (1-2 dny staré) 150 ml mléka 1 střední cibule 200 g čedaru vcelku 2 stroužky česneku 2 vejce /h hrsti majoránky hrst nasekané petrželky 2 lžičky soli 1 lžička mletého pepře 2 lžičky mleté sladké papriky 2 bilky » Pište na adresu: [email protected], autoři zveřejněných receptů dostanou poukázku v hodnotě 500 Kč na nákup v prodejnách Albert tip* Sekanou lze pěkně zabalit do slaninového kabátku, bude ještě štavnatejší. CHALUPÁRSKÁ KLASIKA BRAMBOROVÁ KAŠE 500 g brambor typu C sůl 100 g másla 200 ml smetany na vaření Troubu předehřejte na 100 °C . Připravte si větší mísu a vložte do ní maso. Housky nakrájejte na kostky a namočte do mléka. Cibuli nasekejte co nejjemněji a přidejte k masu. Syrna- hrubonastrouhejte, dále do mísy proli sujte česnek,vyklepměte vejce,přidejte bylinky a koření. Nakonec vyždímejte z housekpřebytečné mléko a také vlož- -- te do mísy. Všechno důkladně promí- chejte (nejlépe rukama) a dejte chvili do chladu odležet . Z masa vytvarujte jednu větsí nebo dvě menší šišky. Pěkně maso ,,splá- cejte" rukama k sobě, aby drželo po- hromadě. Přendejte na plech, pomate bílkem, podlijte trochou vody a pečte jednu hodinu. Poté zvyšte teplotu v troubě na 160°C a pečte ještě 30 mi- nut dozlatova . Oloupané brambory uvařte v osole né vodě. Scedte, přidejte máslo, ohřá- tou smetanu, lžičku soli a rozšťouchej te nebo rozmíchejte ručním šlehačem dohladka . STOPAD ALBERT.CZ 49

Albert letáky

TOP letáky