Leták Albert - 9.10.2019 - 5.11.2019 - str. 34 - NEPLATNÝ LETÁK

1 ... 34 ... 77
Leták Albert - 9.10.2019 - 5.11.2019 - Produkty v akci - mléko, cukr, rozmarýn, skořice, hřebíček, alkohol, Latte, čaj, cider, lžička. Strana 34.
1 ... 34 ... 77

Prolistujte si tento leták obchodu Albert platný od 9.10.2019 do 5.11.2019 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 76 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě Albert ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 76. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě Albert, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.

Produkty v tomto letáku

 

Nejoblíbenější produkty

Mléko

Mezi základní potraviny patří bezesporu mléko. V našich končinách se používá ve větším procentu mléko kravské a v menším kozí. Mléko je vlastně potravina i surovina zároveň. Můžeme ho konzumovat přímo anebo z něho vyrobit celou řadu dalších produktů.

Kdy vlastně přišli lidé na to, že je mléko pro ně prospěšné? Na to je jistě jednoduchá odpověď. Jakmile si ochočili první dobytek. Pak už nebylo těžké přijít na to, že by se dalo využít i jiné nežli mateřské mléko. Tehdy ale našim předkům mléko pouze chutnalo. Ještě netušili, jak bohaté je na některé našemu zdraví prospěšné látky. K těm patří především vápník, kterého má více než jeden gram v jednom litru. Mléko dále obsahuje fosfor, draslík, hořčík, sodík a celou řadu dalších stopových prvků. Kromě toho má i mnoho vitamínů. A to zejména vitamíny řady B. Jejich nedostatek se projeví především v kožních problémech anebo v poruše krvetvorby či nervového systému.

 
Cukr

Mnoho Čechů klasický bílý cukr naprosto zatracuje a hledá jiné alternativy, jak si osladit život, zatímco druhá skupina strávníků vesele sladí a na nějaké průzkumy o škodlivosti vůbec nedbá. Pravdou ale je, že některé výrobky se bez klasického cukru neobjedou. Anebo to není tak docela ono. Umíte si například představit vánoční vanilkové rohlíčky, které nejsou obalené v moučkovém cukru, do kterého je navíc přidán cukr vanilkový?

Klasický cukr v našich končinách můžete koupit v několika možných variantách. Jednou z možností je krystal, který má velikost zrnek od 0,4 do 1 mm. Dalším produktem je krupice se zrnky velikosti od 0,16 do 0,63 mm. Třetím druhem je moučka, jejíž zrnka mají velikost od 0,16 do 0,31 mm. A pak ještě existují varianty cukru kostkového. Zajímavý je rozdíl, který je v chuti mezi moučkovým a krystalovým cukrem. Přitom je cukr moučka pouze umletým krystalem. Říkáte si, že je to přeci cukr jako cukr? Pak si zkuste svou ranní kávu osladit moučkou. Rozdíl poznáte při prvním doušku.

 
BUĎME SPOLU U JEDNOHO STOLU HORKÝ CIDER s hruškami SUROVINY: 6 hrušek 2 pomeranče 3 lžíce brusinek 1 celý muškátový ořech 8 hřebíčků 4 porce 20 min VEGAN 5 svitků skořice 2 snítky rozmarýnu 50 g třtinového cukru 800 ml vody 2 jablečné cidery 1 jablko POSTUP 1. Hrušky rozčtvrťte a zbavte jádřinců. Jeden pomeranč oloupejte, druhý pokrájejte i se slupkou na měsíčky. 2. Čtyři hrušky vložte do hrnce, zbylé dejte stranou. Přidejte brusinky, oloupaný pomeranč, hřebíček, 1 svitek skořice, rozmarýn a cukr. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Vařte 15 minut. 3. Vlijte cider a vařte 1 minutu. Poté přeceďte. 4. Do sklenic se silnějším sklem rozdělte zbylý pokrájený pomeranč, hrušku a rozčtvrcené jablko, pár brusinek, svitek skořice a po jednom badyánu. Přelijte ciderem a podávejte. CHAI LATTE s kardamomem 4 porce 10 min VEGET SUROVINY: 750 ml vody ½ lžičky kardamomu 2 lžičky skořice 7 kousků badyánu 2 lžičky sušeného fenyklu ½ lžičky muškátového oříšku 1 lžička sušeného zázvoru 8 kuliček pepře 500 ml plnotučného mléka 3 sáčky černého čaje 34 POSTUP 1. Vodu s kořením a třemi kousky badyánu přiveďte k varu, na mírném ohni vařte 5 minut. 2. Přilijte 300 ml mléka, a až se začne nápoj vařit, odstavte a přidejte čaj. Louhujte 2 minuty. 3. Zbylé mléko ohřejte a našlehejte pomocí frapovače do pěny. Hotový nápoj sceďte, rozlijte do hrnků, ozdobte pěnou, badyánem a posypte skořicí. JAK NA TO? Podívejte se na videorecept: albert.cz/videorecepty

Albert letáky

TOP letáky