Leták Albert - 9.10.2019 - 5.11.2019 - str. 35 - NEPLATNÝ LETÁK

1 ... 35 ... 77
Leták Albert - 9.10.2019 - 5.11.2019 - Produkty v akci - dýně, zázvor, dýně hokkaidó, pomeranče, vejce, máslo, cukr, skořice, mísa, zapékací mísa, lžička. Strana 35.
1 ... 35 ... 77

Prolistujte si tento leták obchodu Albert platný od 9.10.2019 do 5.11.2019 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 76 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě Albert ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 76. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě Albert, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.

Produkty v tomto letáku

 

Nejoblíbenější produkty

Cukr

Mnoho Čechů klasický bílý cukr naprosto zatracuje a hledá jiné alternativy, jak si osladit život, zatímco druhá skupina strávníků vesele sladí a na nějaké průzkumy o škodlivosti vůbec nedbá. Pravdou ale je, že některé výrobky se bez klasického cukru neobjedou. Anebo to není tak docela ono. Umíte si například představit vánoční vanilkové rohlíčky, které nejsou obalené v moučkovém cukru, do kterého je navíc přidán cukr vanilkový?

Klasický cukr v našich končinách můžete koupit v několika možných variantách. Jednou z možností je krystal, který má velikost zrnek od 0,4 do 1 mm. Dalším produktem je krupice se zrnky velikosti od 0,16 do 0,63 mm. Třetím druhem je moučka, jejíž zrnka mají velikost od 0,16 do 0,31 mm. A pak ještě existují varianty cukru kostkového. Zajímavý je rozdíl, který je v chuti mezi moučkovým a krystalovým cukrem. Přitom je cukr moučka pouze umletým krystalem. Říkáte si, že je to přeci cukr jako cukr? Pak si zkuste svou ranní kávu osladit moučkou. Rozdíl poznáte při prvním doušku.

 
Máslo

Máslo je pochoutka i cenná surovina v kuchyni. Jeho výroba byla na vesnicích vždy výhradní záležitostí hospodyně. Možná by se při sledování starého filmu nebo dobového dokumentu zdálo, že stloukání másla byla v podstatě jednoduchá záležitost. Není tomu tak. Technologie je sice jednoduchá, ale práce byla namáhavá a docela zdlouhavá.

Pokud chtěla hospodyně získat kilogram másla, pak musela do máselnice nalít dva a půl litru smetany. Smetana nesměla být příliš studená. Ideální teplota byla tak dvanáct stupňů. A pak už se mohlo začít stloukat máslo. Zprvu to šlo snadno, ale jak se začaly tvořit první máselné hrudky, práce se stávala stále namáhavější. Na otázku, jak dlouho se máslo tímto způsobem vyrábělo, není jednoduchá odpověď. Podle toho, jak byla hospodyně zručná a také rychlá.

 
Vejce

Klasická slepičí vejce jsou často zatracována jako zdroj „špatného“ cholesterolu. Podle mnoha odborníků tomu tak není. Jen je zapotřebí řídit se pravidlem, které nám radí, že všeho je třeba konzumovat s mírou. S cholesterolem je to totiž následovně. Pokud ho do těla dodáváme, pak si ho naše tělo už nevytváří. Vajíček se tedy už nemusíte obávat. Naopak. Jsou našemu organismu prospěšné tím, že obsahují celou řadu kvalitních vitamínů, minerálů a v neposlední řadě bílkovin.

Zapomenout bychom neměli ani na proteiny, které mají pozitivní účinky na naše zdraví. Své o tom vědí nejvíce sportovci. Někteří lidé se vyhýbají vaječnému žloutku a konzumují pouze bílek. Pokud k tomu není žádný zdravotní důvod, pak je to chyba. Vaječný žloutek obsahuje látky, které stimulují vývoj mozku a zlepšují jeho celkový stav. Mohou také pomoci v koncentraci. Ve vaječném žloutku je také dostatek vitamínů A, D, E, B, a minerálů. Především vápníku, fosforu, draslíku, železa a zinku. Jíst pouze vaječné bílky se doporučuje při redukčních dietách. Bílky totiž obsahují minimum tuku a vysoké množství proteinů.

 
BUĎME SPOLU U JEDNOHO STOLU DÝŇOVÁ STRAŠIDÝLKA SUROVINY: 250 g hladké mouky 3 lžíce krupicového cukru 3 špetky soli 155 g másla 55 g ztuženého rostlinného tuku 7 lžic ledové vody 2 dýně Hokkaidó 20 g másla 2 lžičky skořice ¼ lžičky muškátového oříšku 1 lžička sušeného zázvoru 1 lžička mletého kardamomu 160 g třtinového cukru 1 pomeranč 1 vejce 10 kusů 100 min POSTUP: 1. Mouku, cukr a sůl vsypte do větší mísy. Přidejte na plátky nakrájené máslo a tuk. Pomocí prstů vytvořte drobenku. Přilijte vodu a pouze prsty jedné ruky vytvarujte do koule. Pokud by těsto bylo hodně suché, přilijte ještě jednu lžíci vody. Zabalte do potravinové fólie a vložte přes noc do lednice nebo na 1 hodinu do mrazáku. 2. Dýni nakrájejte na měsíčky, vložte do zapékací mísy spolu s máslem, kořením a cukrem. Pečte 30 minut v troubě na 180 °C. Rozmixujte s pomerančovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Během pečení si nakreslete na tvrdý papír šablonu strašidýlek dle své fantazie a vystřihněte. 3. Teplotu trouby zvyšte na 200 °C. Odleželé těsto vyválejte asi na 3 mm silný plát. Přiložte na +1 hod na odležení těsta VEGET něj šablonu strašidýlka a menším nožem jej kolem dokola vyřízněte. Takto postupujte do spotřebování těsta, půl napůl plné a obličejové obrysy. Plné díly vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, na každý navršte dýňové pyré 1 cm od okraje a přiklopte obličejovou částí. Těsta spojte přitlačením vidličky kolem dokola. 4. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20–25 minut dozlatova. Halloween už je za rohem. Překvapte děti strašidýlky, která si zamilují nejen ony. 35

Albert letáky

TOP letáky