Leták Albert - 30.10.2019 - 2.12.2019 - str. 74 - NEPLATNÝ LETÁK

1 ... 74 ... 77
Leták Albert - 30.10.2019 - 2.12.2019 - Produkty v akci - Sladká Tečka, jablka, vejce, máslo, sůl, skořice, ořechy, lžička, hodiny. Strana 74.
1 ... 74 ... 77

Prolistujte si tento leták obchodu Albert platný od 30.10.2019 do 2.12.2019 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 76 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě Albert ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 76. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě Albert, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.

Produkty v tomto letáku

 

Nejoblíbenější produkty

Máslo

Máslo je pochoutka i cenná surovina v kuchyni. Jeho výroba byla na vesnicích vždy výhradní záležitostí hospodyně. Možná by se při sledování starého filmu nebo dobového dokumentu zdálo, že stloukání másla byla v podstatě jednoduchá záležitost. Není tomu tak. Technologie je sice jednoduchá, ale práce byla namáhavá a docela zdlouhavá.

Pokud chtěla hospodyně získat kilogram másla, pak musela do máselnice nalít dva a půl litru smetany. Smetana nesměla být příliš studená. Ideální teplota byla tak dvanáct stupňů. A pak už se mohlo začít stloukat máslo. Zprvu to šlo snadno, ale jak se začaly tvořit první máselné hrudky, práce se stávala stále namáhavější. Na otázku, jak dlouho se máslo tímto způsobem vyrábělo, není jednoduchá odpověď. Podle toho, jak byla hospodyně zručná a také rychlá.

 
Vejce

Klasická slepičí vejce jsou často zatracována jako zdroj „špatného“ cholesterolu. Podle mnoha odborníků tomu tak není. Jen je zapotřebí řídit se pravidlem, které nám radí, že všeho je třeba konzumovat s mírou. S cholesterolem je to totiž následovně. Pokud ho do těla dodáváme, pak si ho naše tělo už nevytváří. Vajíček se tedy už nemusíte obávat. Naopak. Jsou našemu organismu prospěšné tím, že obsahují celou řadu kvalitních vitamínů, minerálů a v neposlední řadě bílkovin.

Zapomenout bychom neměli ani na proteiny, které mají pozitivní účinky na naše zdraví. Své o tom vědí nejvíce sportovci. Někteří lidé se vyhýbají vaječnému žloutku a konzumují pouze bílek. Pokud k tomu není žádný zdravotní důvod, pak je to chyba. Vaječný žloutek obsahuje látky, které stimulují vývoj mozku a zlepšují jeho celkový stav. Mohou také pomoci v koncentraci. Ve vaječném žloutku je také dostatek vitamínů A, D, E, B, a minerálů. Především vápníku, fosforu, draslíku, železa a zinku. Jíst pouze vaječné bílky se doporučuje při redukčních dietách. Bílky totiž obsahují minimum tuku a vysoké množství proteinů.

 
SLADKÁ TEČKA PLNĚNÉ ŠÁTEČKY naší babičky 14 kusů 74 55 min +2 hod na odležení VEGET SUROVINY: 325 g hladké mouky ½ lžičky soli 125 g másla 150 g lučiny 3 lžíce studené vody 3 jablka 2 lžíce třtinového cukru 150 g mandlí 150 g vlašských ořechů 1 lžička mleté skořice 1 citron 5 cl tuzemského rumu 1 vejce POSTUP: 1. Na sypkou drobenku smíchejte mouku, sůl a studené máslo nakrájené na kostičky. Přidejte lučinu, vodu, vypracujte v křehké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na 2 hodiny chladit do lednice. 2. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kostičky, svařte s cukrem, duste 15 minut a rozmixujte na pyré. 3. Ořechy rozemelte, ochuťte skořicí, citronovou kůrou a rumem. Přidejte jablkové pyré, promíchejte a nechte chvíli odležet. 4. Těsto rozválejte do obdélníku o tloušťce 3 mm a nakrájejte na čtverce o velikosti 6 × 6 cm. Každý naplňte ořechovou náplní a spojte, rohy směrem ke středu. 5. Šátečky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozmíchaným vajíčkem. 6. Pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.

Albert letáky

TOP letáky