RYCHLÉ RECEPT Y
ZELENÉ CURRY
4
porce
s kuřecím masem
SUROVINY:
320 g rýže basmati
sůl
200 g kuřecích prsních řízků
NP Bio
2 lžičky bramborového
škrobu
¼ dýně Hokkaidó
2 mrkve NP Bio
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky zelené curry pasty
2 stroužky česneku
3cm kousek zázvoru
15 g másla
1 lžíce třtinového cukru
2 hrsti čerstvého koriandru
400 ml kokosového mléka
1 lžíce rybí omáčky
30
min
POSTUP:
1. Rýži uvařte v hrnci v osolené vodě dle návodu na obalu.
2. Očistěné kuřecí maso nakrájejte na nudličky, osolte,
zasypte škrobem a promíchejte. Omytou dýni nakrájejte
na kostičky a mrkev na kolečka.
3. V hluboké nebo wok pánvi rozehřejte olej na mírném
ohni. Přidejte curry pastu, rozmělněný česnek a najemno
nasekaný zázvor. Za stálého míchání opékejte 1 minutu.
4. Vsypte maso, máslo a zvyšte plamen. Zprudka opékejte
2 minuty. Přisypte zeleninu, cukr a další 3 minuty opékejte.
5. Mezitím ponorným mixérem nebo v robotu rozmixujte
1 hrst koriandru s kokosovým mlékem. Přilijte do
pánve spolu s rybí omáčkou. Zmírněte plamen a nechte
probublávat 10 minut.
6. Podávejte s rýží, posypané koriandrem.
Zbytek dýně
použijte další
den do dýňových
těstovin.
1 porce obsahuje: ENERGIE: 722 kcal, 36 % / SACHARIDY: 75 g, 29 % / TUKY: 39 g, 62 % / BÍLKOVINY: 21 g, 30 %
11