eza B
.,
Praha
STOJÍ ZA TO
JÍST LÉPE
T er
Co vás vedlo k tomu začít „jíst bio“?
Bio jsem začala požívat, abych se na sebe mohla
podívat do zrcadla, protože jsem se snažila dosáhnout
redukce hmotnosti. Chuť, vzhled, výživové hodnoty,
výrobky z ekologické produkce, ty mi hned káply do noty.
K nákupu mne přesvědčily pak zejména produkty bez
chemie, které nezatěžují organismus ani životní prostředí.
ěd
b
o
o
i
B
Které bio produkty nejčastěji nakupujete v Albertu?
Prodejnu Albert mám nejblíže bydliště a jsou zde příznivé
ceny. Ráda kupuji bílý jogurt Nature’s Promise, zejména
ovčí jogurt je skvělý! Mým hitem jsou těstoviny, celozrnné
jím bez viny.
Dala jste si do nového roku nějaké předsevzetí, jak
začít jíst lépe?
Raději si předsevzetí spojená s jídlem nedávám a nechávám
události volně plynout.
BEZLEPKOVÉ FUSILLI
s tomatovou omáčkou
od Terezy
4
porce
SUROVINY:
50 ml olivového oleje NP Bio
sůl
500 g bezlepkových fusilli
NP Free from
1 lilek
1 cibule NP Bio
30
min
VEGAN
2 stroužky česneku NP Bio
2 lžičky sušené bazalky
500 g cherry rajčat NP Bio
10 g hladké pohankové
mouky NP Bio
pepř
POSTUP:
1. V hrnci na těstoviny přiveďte vodu k varu. Vlijte 10 ml oleje,
vsypte lžíci soli a fusilli. Promíchejte a vařte dle návodu na
obalu.
2. Z očištěného lilku odkrojte 8 tenkých koleček a zbytek
nakrájejte na kostičky. Kolečka rozložte na talíř nebo
prkénko, osolte a nechte pustit vodu.
3. V pánvi zpěňte na 20 ml oleje najemno pokrájenou
očištěnou cibuli s česnekem a sušenou bazalkou. Po
3 minutách přidejte kostičky lilku a opékejte další 2 minuty.
Vsypte omytá, rozpůlená rajčata, sůl a pepř. Duste 10 minut.
4. Mezitím osušte papírovým ubrouskem kolečka lilku,
zaprašte je moukou a osmažte na zbylém oleji z obou stran
dozlatova.
5. Z těstovin odeberte 2 naběračky vody a vmíchejte je
do rajčatové omáčky. Nakonec přidejte i scezené těstoviny
a podávejte ozdobené lilkem.
Těstoviny můžete ozdobit nasucho
opraženými piniovými semínky a čerstvou
bazalkou.
V Albertu najdete
také celou řadu
bio těstovin,
ochutnejte třeba
BIO CELOZRNNÁ
VŘETENA MIX.
21