s bio jahodovým
džemem
od Kláry
16
kusů
55
min
+30
min
odležení
VEGET
SUROVINY:
2 bio jablka
80 g ovesných vloček NP Bio
20 g bio vlašských ořechů
20 g strouhaného kokosu
1 lžička mleté skořice
sůl
30 g bio másla
2 lžičky javorového sirupu NP Bio
50 g výběrového džemu
jahodového NP Bio
Kl
ára
OŘECHOVOOVESNÉ
KOLÁČKY
Š., Praha
STOJÍ ZA TO
JÍST LÉPE
Co vás vedlo k tomu začít „jíst bio“?
Vždy když si mohu vybrat, tak preferuji
produkty s označením „bio“. Z řady
Nature’s Promise jsem si zamilovala mimo
jiné javorový sirup, který jsem použila
i v následujícím receptu. Jedná se o ovesné
koláčky s ořechy a marmeládou, je to
alternativa ke známým sádlovým kuličkám,
které dělala babička.
Které bio produkty nejčastěji nakupujete
v Albertu?
Albert jsem si oblíbila právě díky řadě
Nature’s Promise, pro mě osobně je to
skvělý poměr ceny a kvality za bio potraviny.
Nejčastěji nakupuji bio ovoce a zeleninu
především pro svou dceru. Z mléčných
výrobků Nature’s Promise bílé jogurty
a tvarohy. Dále pak bio ovesné vločky,
kokosovou mouku, kapsičky pro děti a další.
Dala jste si do nového roku nějaké
předsevzetí, jak začít jíst lépe?
Mám dlouhodobé předsevzetí, a to jíst co
nejméně ultrazpracovaných potravin.
í
n
á
s
l
m
o
i
B
V Albertu najdete pod značkou Nature’s Promise
hned několik druhů vloček v bio kvalitě. Vyzkoušejte
třeba špaldové nebo pohankové.
POSTUP:
1. Oloupaná jablka zbavená jádřinců nahrubo
nastrouhejte a vložte do mísy. Pustí-li šťávu,
slijte ji. Vločky rozmixujte pár pulzy v mixéru
tak, aby měly hrubě mletou strukturu,
a dejte stranou. Ořechy v mixéru rozemelte
najemno.
2. K jablkům přisypte kokos, skořici, špetku
soli, rozmixované vločky a ořechy. Přidejte
povolené máslo a javorový sirup. Vypracujte
v těsto, zabalte ho do potravinové fólie
a dejte odležet do lednice na 30 minut.
3. Z odleželé směsi tvořte stejně velké kuličky
asi o velikosti vlašského ořechu. Vyskládejte
je na 2 plechy vyložené pečicím papírem.
4. Do všech kuliček vytvořte koncem vařečky
důlky a plňte je lžičkou jahodového džemu.
5. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C
25 minut dozlatova.
25