SEZONNĚ V TRŽNICI
ZIMNÍ CITRUSOVÝ SALÁT
s polníčkem a avokádem
4
porce
15
min
VEGET
SUROVINY:
2 pomeranče
1 grep
1 červená cibule
1 avokádo
60 ml olivového oleje
1 lžička medu
2 lžičky dijonské hořčice
sůl, pepř
½ lžičky mletého chilli
40 g dýňových semínek
330 g polníčku
4. Semínka dýně opražte nasucho v pánvi
POSTUP:
dozlatova.
1. Z ½ pomeranče vymačkejte do misky šťávu
a dejte stranou. Ze zbylého 1 a ½ pomeranče 5. Polníček vsypte do mísy, přelijte dresinkem
a dobře promíchejte.
a z grepu oloupejte ostrým nožíkem kůru.
Dužinu citrusů a oloupanou cibuli nakrájejte 6. Připravený polníček ihned rozdělte do talířů,
poklaďte střídavě kolečky pomeranče
na kolečka.
a grepu, přidejte pár plátků avokáda
2. Avokádo podélně rozpulte, zásekem velkého
a podávejte zasypané cibulí a semínky.
ostrého nože vyjměte pecku, dužinu vyjměte
lžící a nakrájejte na plátky.
3. Metličkou vyšlehejte pomerančovou šťávu
s olejem, medem, hořčicí, solí, pepřem
a chilli.
9