VELIKONOČNÍ PEČENÍ
Platí od 22. 3. do 9. 4. 2023.
1290
Margot
různé druhy
81 g, 100 g = 15,93
90 g, 100 g = 14,33
4490
90
- 16 %
Tatra
Salko
Med
květový, smíšený
900 g
100 g = 16,66
Karamel, Pikao
397 g
100 g = 11,31
1929
90
Royal
různé druhy
33−37,5 %
0,5 l
1 l = 219,80
90
- 33 %
Milko Tvaroh
2238 90
2125
90
90
My Price
Piškoty
240 g
100 g = 9,13
- 15 %
polotučný, tučný
250 g
100 g = 7,96
90
- 41 %
Kunín
Smetana ke šlehání
31%
200 g
100 g = 11,45
Rychlá šlehačková bublanina
Přísady:
• 3 vejce
• 200 g cukru krupice
• 280 g polohrubé mouky
• 1 prášek do pečiva
• 1 kelímek smetany ke šlehání
• 300 g mraženého ovoce
• 2 lžíce hrubé mouky
• kousek másla a trocha hrubé
mouky na vymazání
Postup:
Vejce s cukrem dáme do mísy a vyšleháme do světlé husté pěny.
Přisypeme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec přilijeme
celý kelímek smetany. Těsto důkladně rozmícháme, aby se všechny
suroviny dobře spojily. Hotové těsto nalijeme do předem vymazaného
a vysypaného pekáčku nebo zapékací mísy. Mražené ovoce promícháme
s trochou hrubé mouky, aby se ovoce obalilo. Potom ho rovnoměrně
rozprostřeme po povrchu těsta.
V troubě vyhřáté na 170 °C pečeme 40–50 minut. Po vychladnutí
bublaninu nakrájíme na stejně velké kousky a před podáváním lehce
poprášíme moučkovým cukrem.
České Budějovice
10990
90
149
179