JIP
KVALITNĚ A VÝHODNĚ
NÁŠ TIP
Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Suroviny:
1 váleček vepřové panenky,
150 g čerstvých lišek,
1 cibule,
200 ml smetany,
100 ml bílého vína,
lžíce másla,
olivový olej,
sůl,
pepř
Postup:
Vepřovou panenku nakrájejte na menší špalíčky a potřete je olivovým
olejem. Na rozpálené pánvi pak maso ze všech stran dvě až tři minutky
opečte. Špalíčky z pánve vyjměte, opepřete čerstvě namletým pepřem,
osolte a odložte na teplé místo (zabalte je do alobalu nebo vložte do mírně
vyhřáté trouby). Cibuli nakrájejte na drobné kousky. V pánvi rozehřejte lžíci
másla a cibuli na něm nechte zpěnit, poté přidejte čerstvé lišky. Houby pár
minut restujte, pak přilijte víno. Povařte, dokud se víno nezredukuje. Přilijte
smetanu a další tři minutky povařte. Vepřovou panenku polijte omáčkou
z lišek a podávejte například se šťouchanýmibramborami.
JIP-POTRAVINY.CZ
10