JIP
KVALITNĚ A VÝHODNĚ
NÁŠ TIP
Tagliatelle s lososem
a sušenými rajčaty
Suroviny:
400 g kratších těstovin, 10 ks sušených
rajčat, 2 filety čerstvého lososa, parmazán
nebo pecorino, olivový olej, 1 ks menší cibule,
3 stroužky česneku, plechovka drcených
rajčat, 1 lžička třtinového cukru, lžíce másla,
čerstvá bazalka, 3 hrsti baby špenátu, sůl,
pepř, oregánO, citron
Postup:
Cibuli a lososa si nakrájejte na kostičky, česnek
si pokrájejte najemno. Do vroucí a dobře
osolené vody dejte vařit těstoviny. V mezičase
si připravte omáčku. Na olivovém oleji opečte
cibuli, přihod'te lososa a nakonec i česnek.
Dobře osolte opepřete a až bude losos zlatavý,
zakápněte citronovou šťávou a přihoďte lžičku
másla. Zalijte rajčaty a nechte chviličku
provařit, až omáčka trochu zhoustne. Omáčku
podle chuti trochu osladte, osolte, opepřete
a přidejte sušené oregano. Na závěr do
omáčky přidejte těstoviny (s trochou vody, ve
které se vařily) a nakrájená sušená rajčata,
nasekanou bazalku, promíchejte a na Závěr
přidejte i baby špenát. Špenát teplem hezky
zavadne a zmenší svůj objem. Vše zamíchejte s
trochou nastrouhaného sýra. Servírujte
s parmazánem nebo pecorinem zakápnuté
trochou olivového oleje asčerstvou bazalkou.
Zeleninový salát s mozzarellou
a sušenými rajčaty
Suroviny:
bazalka, 1 ks červené cibule, 1 ks mozzarelly,
olivový olej, pepř, 100 g polníčku, 8 ks sušených
rajčat, 100 grukoly, sůl
Postup:
Mozzarellu pokrájíme na plátky, cibuli na kolečka a
přidáme polníček, rukolu, nakrájená sušená rajčata
a posekanou čerstvou bazalku. Osolíme, opepříme,
zakápneme olivovým olejem apodáváme.
JIP-POTRAVINY.CZ
10