VELKOOBCHODNÍ
GASTRO AKČNÍ
25
NABÍDKA
KUŘECÍ SUPREME
S MÁSLOVÝM BULGUREM
Suroviny (4 osoby)
kuřecí supreme
1 kg
120 g
máslo 82%
2 dcl
panenský olivový olej
320 g
bulgur hrubý
200 g
mražený hrášek vyloupaný
20 g
velkolistá petržel
vývar nebo voda na podlévání
sůl, pepř černý mletý dle chuti
POSTUP SUPREME
Maso očistíme, savým papírovým ubrouskem osušíme. Osolíme, opepříme po obou stranách, opatrně vetřeme. Na
pánev s nepřilnavým dnem nalijeme polovinu olivového oleje, polovinu másla, rozehřejeme. Připravené maso
položíme nejprve kůži na pánev, grilujeme do zlatova, poté maso otočíme, grilujeme přibližně 6minut. Supreme
položíme na řost a dopékáme v troubě vyhřáté na 170°C cca 8 minut.
POSTUP BULGUR
Bulgur nasypeme do mísy, zalejeme studenou vodou, propláchneme. Tento postup zopakujeme dvakrát. Do hrnce
nalejeme olej, rozehřejeme, nasypeme přecezený bulgur. Dozlatova orestujeme, podlijeme vývarem, osolíme,
opeříme, vaříme doměkka. Dle potřeby bulgur podléváme. Nyní přisypeme hrášek, přidáme zbylé máslo, olivový
olej, nahrubo nasekanou petržel a opatrně promícháme.
PEČENÝ KRÁLIČÍ HŘBET
NA BYLINKÁCH SE ŠPENÁTEM
Suroviny (4 osoby)
1kg králičí hřbet, 80 g vepřové sádlo,
1dcl olej, 50g máslo, 480 g mražený
listový špenát, 250 g cibule, 2 dcl
smetana 31%, 60 g zakysaná smetana
16%, 500 ml masový vývar, 20 g velko-
listá petržel, estragon, šalvěj, tymián -
5 g, mletý muškátový oříšek, sůl, pepř
černý mletý dle chuti, 10 g česnek, 30
g hladká mouka.
POSTUP KRÁLIČÍ MASO
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na střední kousky, dáme do velké mísy. Osolíme, opepříme, přidáme zakysanou
smetanu, přisypeme nahrubo nasekané bylinky, opatrně zamícháme, Přetáhneme fresh fólii. Marinujeme v pokojové
teplotě cca 3 hodiny v lednici cca 7hodin. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájené cibule,
dozlatova orestujeme, přisypme marinované maso, orestujeme, zalijeme masovým vývarem, přiklopíme. Pomalu
dusíme ve vyhřáté troubě na 140°C doměkka. Po tepelné úpravě maso vyjmeme, vzniklou šťávu zahustíme zchlad-
lou světlou jíškou, dle chuti dochutíme, zjemníme smetanou, oříškem másla.
POSTUP ŠPENÁT
Na rozpáleném oleji zpěníme zbylou část najemno nasekanou cibuli, přidáme špenát, utřený česnek, dochutíme a
30 sekund prohřejeme. Na závěr zjemníme máslem. Nezahušťujeme moukou, pokud bude potřeba, použijeme velmi
jemnou strouhanku.
62
VELKOOBCHOD
MALOOBCHOD
LOGISTIKA