![]() |
Prolistujte si tento leták obchodu JIP platný od 1.3.2023 do 31.3.2023 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 44 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě JIP ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 44. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě JIP, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.
Ačkoliv se při vyslovení názvu alkoholického nápoje, kterým je rum, mnoha lidem vybaví otrlý námořník, není tento druh alkoholu určen pouze pro drsné mořské vlky. Může být příjemným zpestřením pro posezení s přáteli anebo pro chvíle, kdy chceme jen meditovat a přemýšlet o životě.
Kvalitní druhy karibských rumů mohou být součástí zajímavých a originálních drinků, ale také si je můžete vychutnávat v jejich původní podobě. Jednou z možností je panamský rum, který pochází až z dalekého Karibiku. Než se dostane do našich skleniček, odpočívá po dobu pěti let v dubových sudech právě v rodném Karibiku. Tento pětiletý klidový režim dodá rumu příjemnou dřevitou chuť a jedinečné aroma. Vůně pak připomíná svěží citrusy, náznaky hruškového aroma a v chuti můžeme objevit karamel.
Mouka se vyrábí mletím různých druhů semen a kromě té klasické pšeničné či špaldové známe ještě mnoho dalších druhů, např. žitnou, ječnou, kukuřičnou atd.
Cenu mouky v Penny ovlivňuje řada faktorů
Historie mletí mouky sahá až do období mnoha tisíc let před Kristem a jednou z prvních revolučních změn v mletí zrn zaznamenáváme u Keltů, kteří v době laténské, přibližně 5 tisíc let před narozením Ježíše Krista, začali používat rotační mlýnky. V té době bylo mletí pochopitelně velmi primitivní, ale jednu zásadní výhodu to mělo – lidé používali mouku z celého zrna a navíc vypěstovanou přirozeným způsobem na polích, která byla hnojena chlévskou mrvou a dalšími zvířecími exkrementy či rostlinným kompostem.
Tento způsob drcení a rozemílání obilí lidé začali opouštět přibližně v období počátku průmyslové revoluce v 19. století, kdy se začala vyrábět ve velkém množství mouka bílá, necelozrnná. Dnes se opět mnoho výrobců mouky navrací k původním přirozeným způsobům pěstování obilovin a jejich zpracování a trh je stále častěji obohacován tradičními celozrnnými výrobky.