![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
Prolistujte si tento leták obchodu JIP platný od 24.5.2023 do 4.6.2023 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 12 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Tento leták JIP nabízí slevy na více než 338 produktů, které určitě patří mezi zboží, co rádi a často kupujete! Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě JIP ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 12. Na aktuální stránce najdete akce na smetana, světlé pivo, mouka hladká, mouka polohrubá, kyselé okurky, minerální voda, Madeta, nicméně JIP v celém letáku nabízí mnoho dalších slev např. na hermelín, světlé pivo, párky, majonéza, camembert. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě JIP, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.
V České republice se vypije nejvíce piva v přepočtu na počet obyvatel ze všech zemí na světě. Za rok v průměru každý vypije téměř tři stovky piv.
Češi jsou největšími konzumenty piva v akci na světě
Pád Železné opony po roce 1989 umožnil v naší zemi i rozvoj soukromého podnikání a jistě vás nepřekvapí, že se to týká i vaření piva.
V České republice je v současné době celkem 67 velkých pivovarů a všechny se bez problémů uživí. To ale není zdaleka vše, do celkového výčtu musíme zařadit i minipivovary, které rovněž úspěšně prosperují. Těch je dokonce mnohem více, kupříkladu v Praze jich naleznete celkem 44, podobný počet jich je ve Středočeském kraji a celkový počet minipivovarů v České republice, které jsou v provozu, je úctyhodné číslo – 392. Necelé čtyři stovky malých soukromých pivovarů a spolu s nimi téměř sedm desítek velkých pivovarů na tak malou zemi, co se týče rozlohy a počtu obyvatel, je skutečně enormní počet.
Kuřecí maso patří mezi masa bílá a je pro konzumenty lépe využitelné a stravitelné, než například maso vepřové, hovězí, telecí nebo jehněčí.
Kuřecí maso se na slevě objevuje často
Kuřecí maso patří k nejprodávanějším druhům masitých výrobků na našem trhu. Jeho obliba vzrostla díky vlastnostem, které kuřecí maso nabízí. Pojďme si je tu společně zrekapitulovat.
Mnoho výživových odborníků a lékařů se shoduje na tom, že bílé maso je mnohem zdravější, než červené. Organismus jej lépe využije a nezpůsobuje v trávicím traktu tak vysokou zátěž při trávení. K červeným masům, i na základě jejich barvy, zařazujeme maso vepřové, hovězí, telecí, jehněčí a skopové. Mezi bílá masa se počítají maso kuřecí, krůtí, kachní, králičí, rybí a také mořské plody (chobotnice, krevety, humr atp.)
Mouka se vyrábí mletím různých druhů semen a kromě té klasické pšeničné či špaldové známe ještě mnoho dalších druhů, např. žitnou, ječnou, kukuřičnou atd.
Cenu mouky v Penny ovlivňuje řada faktorů
Historie mletí mouky sahá až do období mnoha tisíc let před Kristem a jednou z prvních revolučních změn v mletí zrn zaznamenáváme u Keltů, kteří v době laténské, přibližně 5 tisíc let před narozením Ježíše Krista, začali používat rotační mlýnky. V té době bylo mletí pochopitelně velmi primitivní, ale jednu zásadní výhodu to mělo – lidé používali mouku z celého zrna a navíc vypěstovanou přirozeným způsobem na polích, která byla hnojena chlévskou mrvou a dalšími zvířecími exkrementy či rostlinným kompostem.
Tento způsob drcení a rozemílání obilí lidé začali opouštět přibližně v období počátku průmyslové revoluce v 19. století, kdy se začala vyrábět ve velkém množství mouka bílá, necelozrnná. Dnes se opět mnoho výrobců mouky navrací k původním přirozeným způsobům pěstování obilovin a jejich zpracování a trh je stále častěji obohacován tradičními celozrnnými výrobky.