PEČENÝ
ROASTBEEE
S GRATINOVANÝMI BRAMBORY
A RESTOVANOU ZELENINOU
OD ÚTERÝ 6. DUBNA
DO NEDĚLE 1. DUBNA
SUPER CENA!
cena za 100 g
36.90
NÍZKÝ ROŠTĚNEC NA ROASTBEEF
chlazený, z mladého býka, vakuově baleno
SUROVINY
POSTUP
1 kg hovězího
nízkého roštěnce
Maso z obou stran ochutíme solí, pepřem, tymiánem,
rozmarýnem a svážeme provázkem.
na roastbeef
ŘEZNÍKOVA ČERSTVÁ
V pánvi a olivovém oleji maso ze všech stran zprudka
opečeme. Přendáme na pekáč, zapíchneme do něj
teploměr a pečeme v troubě rozehřáté na 130 °C, dokud
nedosáhneme vnitřní teploty masa 30 °C, poté v troubě
Tozehřáté na 90 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty
masa 50 °C a nakonec v troubě rozehřáté na 70 °C,
PORCE
keramický mlýnek
s mořskou solí KANIA
keramický mlýnek
s pepřem KANIA
dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 58 °C. Nakonec
necháme odpočinout ve stále teplé troubě asi hodinu.
2 lžíce čerstvého
Tozmarýnu
TIP: Při každé změně teploty troubě pomůžeme krátkým
4 lžíce čerstvého
vyvětráním horkého vzduchu.
tymiánu
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce
vlijeme smetanu, osolíme, přidáme dvě lžíce nasekaného
tymiánu a prolisovaný česnek, promícháme a necháme
trochu zredukovat. Do vroucí smetany vložíme brambory
bio extra panenský
olivový olej
PRIMADONNA
250 ml čerstvé
a několik minut vaříme do zhoustnutí. Přendáme
smetany Pilos
(33 % tuku)
do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C
35 - 40 minut.
4 stroužky česneku
V pánvi s rozehřátým olivovým olejem orestujeme syrovou
cuketu nakrájenou na větší kousky, červenou cibuli
na proužky, osolíme a opepříme. Po chvilce přidáme
kousky mrkve, květáku a brokolice, které jsme předem
1 kg brambor
100 g cukety
lehce zblanšírovali.
50 g červené cibule
TIP: Jak blanšírovat zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské
50 g mrkve
akademie Lidlu.
100 g květáku
Podáváme maso nakrájené na plátky s restovanou
100 g brokolice
zeleninou, gratinovanými brambory a ideálně i holandskou
1 hrst čerstvé bazalky
omáčkou.
TENTO RECEPT
TIP: Jak připravit domácí holandskou omáčku se dozvíte
v triku Kulinářské akademie Lidlu.
Roman Paulus
A MNOHO DALŠÍCH LIDL
NAJDETE NA
kuchyne
lidlu.cz
holandská omáčka
k podávání