RYBÍ POLÉVKA
S PEČENÝM
KAPREM
vil
OD ÚTERÝ 21. PROSINCE
DO PÁTKU 24. PROSINCE
SUPER CENA!
cena za 100 g
1690
KAPR PŮLENÝ
z českých rybníků, chlažený, bateny
SUROVINY
POSTUP
KAPŘÍ VÝVAR
KAPŘÍ VÝVAR
1 půlka kapra (asi 800 g) Půlku kapra očistíme, přípravíme porce a z kostí
a odřezků si založíme vývar.
(kosti na vývar, maso na jídlo)
1l vody
1 mrkev
Do studené vody vložíme rybí odřezky, zeleninu
a divoké koření a pomalým varem vaříme asi 1,5
hodiny. Následně scedíme, uvařené maso z kostí
obereme a poté ho vložíme do hotové polévky.
2 cibule
100 g celeru
50 g pórku
KAPŘÍ POLÉVKA
10 kuliček nového koření Kania
Do hrnce dáme 30 ml olivového oleje, nadrobno
nakrájené 4 stroužky česneku, měsíčky cibule,
bobkové listy, mrkev nakrájenou na kousky
a nudličky fenyklu. Osolíme, lehce opepříme
a zarestujeme 3-5 minut. Přidáme kousky
řapíkatého celeru, sekaná rajčata a mletou
papriku. Zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut.
25 kuliček černého pepře Kania
5 bobkových listů Kania
POLÉVKA
bio extra panenský olivový olej
Primadonna
Kapra nakrájíme proti kostem na porce, osolíme,
opepříme a v pánvi s rozehřátým olivovým olejem
opečeme na kůži do křupava a následně výrazně
kratší dobu i na straně masa. Když otáčíme
přidáme několik větviček tymiánu a 6 stroužků
rozmáčklého česneku.
10 stroužků česneku
100 g cibule
2 bobkové listy Kania
100 g mrkve
100 g fenyklu
keramický mlýnek s mořskou solí
Do polévky přidáme 1 lžíci sekané listové petržele,
krevety a pórek.
Kania
keramický mlýneks pepřem
SERVÍROVÁNÍ
Kania
Polévku nandáme do hlubokého talíře, na zeleninu
položíme porci kapra a 1-2 stroužky opečeného
česneku (z výpeku z kapra), dokončíme krutonky
a několika lístky čerstvé listové petržele.
50 g řapíkatého celeru
100 g sekaných rajčat Freshona
1 lžička uzené mleté papriky
čerstvý tymián
50 g bílé části pórku
16 chlazených vařených
loupaných krevet
1 lžíce sekané listové petržele
Jak připravit chlebové krutonky?
Romand auluo
Ideálně den starý chléb nakrájíme na kostky.
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek dle
chuti, pečivo, osolíme, opepříme a opečeme
dozlatova. Ke konci opékání přidáme nasekanou
listovou petržel.
TENTO RECEPT
A MNOHO DALŠÍCH LIDL
NAJDETE NA
kuchyne
lidlu.cz
+ na ozdobu
chlebové krutonky