Novoroční stůl se bez čočky neobejde!
500 g
CAMPO LARGO
-20%
19.90
1590
100 g
LENTILS
VYROBENO ZE
105 g
ČOČKA
MASA
1 kg = 31,80 Kč
%3!
cena za 1 kg
NÁŠ
KRAJ
-30%
199:
MORAVSKÉ
UZENÉ MASO
139.
ालल
rapa
• dechá tradice od roku 1992
сса 500 g
660 g
-27%
*36.90
2690
250 g
rapa
-33%
PIKOK
SELSKÉ SÁDLO
Bzenecké
okurky 6-9cm
14.90
BZENECKÉ OKURKY
990
6-9cm,
GAZDOVSKÁ MASŤ
1 kg = 81,52 Kč/PP
hibetni
100%
POCTIVA CHUT
SELSKÉ SÁDLO
sadlo
1 kg = 39,60 Kč
250 ge
*doporučená prodejní cena výrobce
TENTO RECEPT
ČOČKOVÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU A PAPRIKOU
A MNOHO DALŠÍCH LIDL
NAJDETE NA
kuchyne
lidlu.cz
Porce: 4 I Čas přípravy: 1 hodina I Úroveň: jednoduchá
SUROVINY
POSTUP
• 2 lžíce sádla Pikok
100 g uherské klobásy Pikok
Čočku zalijeme vodou tak, aby byla ponořená,
a necháme 2 hodiny odstát.
35 g celeru
• 30 g mrkve
• 35 g petržele
• 2 cibule
• 4 stroužky česneku
1 lžíce rajčatového protlaku Kania
• 2 bobkové listy Kania
• 2 lžíce mleté papriky Kania
100 g čočky Campo Largo
•1,25 l drůbežího vývaru
Na rozpuštěném sádle orestujeme nakrájenou
klobásu, postupně přidáme na kousky
nakrájenou mrkev, celer a petržel, najemno
nasekanou cibuli, česnek a restujeme na
středním plameni 5-10 minut.
Ochutíme rajčatovým protlakem, celým
bobkovým listem a mletou paprikou dle chuti
(sladkou, pálivou, nebo mix). Krátce
orestujeme, doplníme namočenou čočkou,
podlijeme vývarem a vaříme 15-20 minut.
Tip: Vývar můžete použít i z jiného masa.
Jak si domácí vývar připravit, zjistíte v tricích
Kulinářské akademie Lidlu.
2 Ižíce másla Pilos
2 lžíce hladké mouky Belbake
keramický mlýnek s pepřem Kania
• keramický mlýnek s mořskou solí Kania
Před koncem zahustíme tmavou máslovou
jíškou a dovaříme dokud nebude čočka měkká.
Hotovou polévku osolíme a opepříme.
listová petržel na ozdobu
REGION CZ-52/2021
48
Nabídka zboží plati od 30. 12. 2021 do 2. 1. 2022 nebo do vyprodání zásob. Chyby v tisku vyhrazeny. Ceny jsou bez dekorace.
Lidl si vyhrazuje právo změn v balení a variantě nabízeného zboží. Odběr možný jen v obvyklém množství.