Leták MAKRO - 31.3.2021 - 25.5.2021 NEPLATNÝ LETÁK - str. 19 *

thumbnail - Leták MAKRO - 31.3.2021 - 25.5.2021 - Produkty v akci - vejce, křepelčí vejce, deska, pracovní deska, test. Strana 19.
19 / 33

* Platný ve všech prodejnách MAKRO

Produkty v tomto letáku

 
SYMBOL ŽIVOTA Křepelčí vejce • bal.: 12 ks • cena za 1 ks 2,40 2, 76* Vejce v sobě kromě kulinářského potenciálu nese i duchovní přesah. Od pradávna je vnímáno jako symbol života, plodnosti a znovuzrození. Čerstvá domácí vejce vždy platila za hodnotný dárek. A symbolika se promítá i do lidových zvyklostí – barvení velikonočních kraslic je tradiční zvyk, který pochází už z dob raného křesťanství. Slepičí produkt slouží i jako námět umělcům – z tradice barvení vajec vycházejí například slavná Fabergého vejce, klenotnické skvosty symbolizující nádheru a bohatství. * cena s DPH PŠTROS A KOLIBŘÍK Vejce z volného výběhu • bal.: 6 ks • cena za 6 ks 5,90 6, 79* NABÍDKA NA TÉTO STRANĚ PLATÍ 31. 3. – 27. 4. 2021 Víte, že nejmenší vejce na světě jsou ve skutečnosti ta pštrosí? Ačkoliv ostatní druhy ptačích vajec svým rozměrem předstihují, v poměru k velikosti těla pštrosí samice je to opačně – představují totiž pouhé jedno procento její váhy. Největší vejce z tohoto pohledu pak kladou ti nejmenší ptáci, kolibříci. Jejich miniaturní vajíčka tvoří až čtvrtinu hmotnosti samičky. Nákup a skladování PŘI NÁKUPU VYBÍREJTE ČISTÁ, NEPOŠKOZENÁ VEJCE BEZE STOP PEŘÍ NEBO TRUSU, POZORNOST VĚNUJTE TAKÉ DOBĚ SPOTŘEBY. VEJCE SKLADUJTE PŘI TEPLOTĚ DO 5 °C, IDEÁLNĚ ŠPIČKOU DOLŮ, ABY MOHLA VZDUCHOVÁ KOMŮRKA NA TUPÉM KONCI „DÝCHAT“. PRODLOUŽÍ SE TAK JEJICH TRVANLIVOST. K OVĚŘENÍ ČERSTVOSTI VAJEC MŮŽETE POUŽÍT JEDNODUCHÝ TEST – PONOŘTE JE DO VODY. ČERSTVÁ VEJCE ZŮSTANOU LEŽET U DNA, STARŠÍ KUSY PLAVOU ŠPIČKOU NAHORU. PO ROZKLEPNUTÍ POZNÁTE ČERSTVÉ VEJCE PODLE PEVNÉHO, KULATÉHO A KLENUTÉHO ŽLOUTKU. POKUD OBJEVÍTE ŽLOUTEK PLOCHÝ A SNÁZE POŠKODITELNÝ, MÁ UŽ VEJCE NEJLEPŠÍ FORMU ZA SEBOU. facebook.com/makro.cz cE2108_01-32.indb 19 BEZ RIZIKA Pokud máte obavy ze salmonelózy, případnému nakažení předejdete dokonalou hygienou (ruce, pracovní deska, náčiní), a to už když sáhnete na skořápku – právě tam totiž bakterie ulpívají nejčastěji, a teprve po určité době pronikají dovnitř. Úplnou jistotu vám zajistí tepelná úprava na 70 °C v celém objemu po dobu deseti minut nebo na 75 °C po dobu pěti minut. V případě kratší doby je třeba vždy počítat s jistým rizikem. Výskyt salmonelózy však naštěstí v posledních letech klesá, mimo to všechny registrované chovy v ČR podléhají permanentní veterinární kontrole a v případě infekce se vejce vůbec nedostanou do obchodní sítě. instagram.com/makro_cr 19 16.03.2021 9:23

Další letáky MAKRO

Nejnovější letáky
Hlídač akcí, slev a letáků