Leták MAKRO - 12.5.2021 - 25.5.2021 NEPLATNÝ LETÁK - str. 2 *

thumbnail - Leták MAKRO - 12.5.2021 - 25.5.2021 - Produkty v akci - cibule, česnek, mrkev, cibulky, petržel, žampiony, špek, slanina, máslo, sádlo, cukr, poleva, rajský protlak, pepř, nové koření, bylinky, tymián, glazé, ocet, vinný ocet, alkohol, červené víno, víno, Brut, koňak, Fa, hrnec, hodiny. Strana 2.
2 / 33

* Platný ve všech prodejnách MAKRO

Produkty v tomto letáku

 
Recept KOHOUT NA VÍNĚ Obtížnost: pracné Čas přípravy: 4 hod. Počet porcí: 8 SUROVINY: 2,5 kg 100 g 250 g 200 g 150 g 40 g 3 ks 50 ml 50 g 1,5 l 5 snítek 10 kuliček 10 kuliček 1l kohout celý sádlo * mrkev ** cibule ** špek rajský protlak * česnek červený vinný ocet cukr * červené víno Francie tymián ** nové koření ** celý pepř ** vývar z ořezů kohouta Kohouta rozbouráme. Prsa a stehna osolíme, opepříme a zatáhneme na sádle. Zbytek kohouta použijeme v případě potřeby do vývaru. V hrnci, kde jsme zatáhli maso, si připravíme základ. Postupně zarestujeme na velké kusy nakrájenou mrkev (250 g), cibuli (200 g), špek (150 g), 2 lžíce rajského protlaku, česnek (3 stroužky), přidáme nové koření (10 kuliček), 2 bobkové listy, tymián (5 snítek), pepř černý celý (10 kuliček), přidáme lžíci cukru a zarestujeme. Zastříkneme 50 ml červeného vinného octa, zalijeme 1,5 litru červeného vína, přidáme 1 litr vývaru ze skeletu kohouta a přivedeme k varu. Dáme vychladit. Do vychlazeného základu přidáme kousky kohouta a necháme marinovat v chladu 24 hodin. Další den maso vytáhneme – základ přivedeme k varu a maso vložíme zpět – přikryjeme poklicí a pečeme na 120 stupňů 3 hodiny. 150 ml 100 g koňak máslo Karotku očistíme, blanšírujeme v osolené vodě 3 minuty a orestujeme na sádle. 10 ks 250 g 100 g 150 g karotka ** malé žampiony ** perlové cibulky slanina ** Orestujeme na drobno nasekanou slaninu, na výpeku orestujeme malé žampiony a osolíme je. 10 g 10 g 10 g petržel plochá ** estragon ** libeček ** Jakmile bude kohout měkký, vytáhneme maso a obereme ho od kostí a kůží. Základ scedíme a svaříme na cca 1/4 v omáčku. * ** PŘÍPRAVA: Mezitím, co se kohout peče, si připravíme: Nasekáme petržel, estragon a libeček. Do druhého hrnce nalijeme 150 ml koňaku, zapálíme a svaříme na glazé. Přidáme zredukovanou omáčku, provaříme a zašleháme do ní studené máslo. produkt vhodný pro přípravu receptu TIP K RECEPTU #P PRO R BU BUDO DO OUC U NO NOST S ST MYSL YS S ÍME ME NA A VÁŠ ÚSPĚC ÚSP S SPĚC H I PLANET ANE U Omáčku nalijeme na kohouta a přidáme mrkev, slaninu, žampiony, 2 lžíce perlových cibulek a bylinky. Můžeme servírovat s bílou bagetou. Cygnu Cy gnuss gnu c va, ca va br brut ut nat atture u Špa p něl ělsko ěl sko ball.: 750 0 mll cen enaa zzaa 7 50 0 ml m Terre Te rre di Fa F ian ia o Prriimi mitivo tiv ivo Itá tálie álie lie,, Sale Salento ntoo baa .:: 750 bal 0 ml m cenaa za 7 50 m cen mll V cqueyr Va cquey cqu eyr eyras y as as ccuvée cu uvée vée,, Fran r anccie ra rancie ie ball.:. 750 750 ml ml ccen e a za 7 5 50 0 mll 179,90 189,90 239,90 217,68* 2 229,78* 290,28* *c Naše značky pro Vaše podnikání cS2111_01-21.indd 2 28.04.2021 11:33

Další letáky MAKRO

Nejnovější letáky
Hlídač akcí, slev a letáků