Leták MAKRO - 26.5.2021 - 20.7.2021 NEPLATNÝ LETÁK - str. 30 *

thumbnail - Leták MAKRO - 26.5.2021 - 20.7.2021 - Produkty v akci - houska, lívance, lilek, burger, losos, tuňák, kapr, pizza, nůž, mašlovačka, obracečka, rukavice, kleště, gril, grilovací náčiní. Strana 30.
30 / 33

* Platný ve všech prodejnách MAKRO

Produkty v tomto letáku

 
KOLEM KUCHYNĚ ZÁKLADNÍ VÝBAVA PIZZA PARTY Kleště, nože, vidlice, obracečky, mašlovačky.... Usnadňují práci s připravovanými pochutinami, a pokud zvolíte typy vhodné pro grilování, určitě se nespálíte, a to ani doslova. Jak je poznáte? Vyrobeny jsou z kvalitního, tepelně odolného materiálu a oproti běžným kuchyňským pomůckám mají delší rukojeť. Hodit se mohou také tácky z hliníkové fólie, které dobře vedou teplo a současně zabraňují odkapávání tuku a šťáv na rozžhavené uhlíky. Pamatujte také na zásobu kvalitního pevného alobalu. Chcete si upéct tu nejlepší italskou pizzu, s nafouklými a křupavými okraji, která by chutnala i Italům? Stačí vsadit na pizza kámen. Prodává se v různém provedení, tvaru hranatého, kulatého, s úchytkami i bez nich, z keramického kordieritu či jako litinový tál. Tu nejlepší pizzu, ale třeba i lívance vykouzlíte na pizza kameni díky jeho mikroskopickým pórům, které absorbují vlhkost těsta a následně ji uvolňují, čímž pomáhají udržet vysokou teplotu. Kámen stačí pořádně rozpálit, vložit na něj obložené těsto a zhruba deset minut péct. Poslouží i pro přípravu ryb, omelety, vajec se slaninou nebo grilované zeleniny. HAMBURGER JE KRÁL Tvar i velikost, díky nimž maso padne do housky jako ulité – řeč je o tvořítku na hamburgery. Nad běžným ručním tvarováním vítězí tím, že porce jsou jedna jako druhá a připravují se stejně dlouhou dobu. Současně získá burger ideální tvar k jídlu – není ani nízký, ani vysoký, zkrátka akorát. Vybrat si můžete tvořítka plastová i z hliníkové slitiny s nepřilnavým povrchem – přednost ale dávejte hlavně těm, která jsou vybavena drážkami pro rychlejší a lepší propečení masa. RUCE V BEZPEČÍ Bezpečnost je při grilování nutností. V první řadě se o ni postarají speciální žáruvzdorné rukavice, které jsou základní pomůckou pro obsluhu grilu a zacházení s rozpálenými rošty, jehlami či grilovacím náčiním. Přestože díky své délce většinou ochrání i předloktí, podstatný je materiál, tím může být kůže, polyester, neopren či silnější bavlna. Na trhu najdete i speciální kevlarové rukavice ze syntetických aramidových vláken, jejichž výhodou je ultrasilná teplotní odolnost až do 350 °C (krátkodobě dokonce do 500 °C). Nezapomeňte ani na zástěru! Ta by měla být vyrobená z pevného a odolného materiálu a vybavená kapsami a poutky pro odložení grilovacích pomůcek. RYBÍ HOSTINA Křehké rybí maso nezřídka končí na grilu jako trhanec. Zbytečně. Stačí použít speciální držák na rybu, který zabrání tomu, aby se maso k horkému roštu přilepilo a následně se roztrhlo. Jde o mřížku z ušlechtilé oceli, do níž rybu jednoduše vložíte, zavřete a umístíte na rozžhavený gril. Varianta ve tvaru ryby se hodí pro jeden exemplář typu pstruha, pražmy či mořského vlka. Pořídit si můžete i obdélníkový držák, který využijete i pro jiné choulostivé grilované pokrmy, ať už pro filety z ryb, jako je losos, tuňák či kapr, nebo na zeleninu od cukety přes papriku až po lilek. 30 cE2112_01-32.indb 30 EPIKURE 12.05.2021 16:00

Další letáky MAKRO

Nejnovější letáky
Hlídač akcí, slev a letáků