GURMÁNSKÁ
MOZAIKA
Novinky
Události
Zajímavosti
Myslíme
na budoucnost
FESTIVALOVÉ OZVĚNY
Společnost makro byla jedním z oficiálních
partnerů mezinárodního filmového festivalu
v Karlových Varech. V roli dodavatele jsme
zajišťovali veškeré suroviny pro Grandhotel
Pupp – konkrétně pro zázemí partnerů a festivalových hostů, kteří měli speciální přístup do
takzvaného Becher’s baru, kde byla po celý den
k dispozici nabídka teplé i studené kuchyně.
Před hotelem Thermal bylo navíc otevřeno
makro BISTROO s originální nabídkou rychlého
občerstvení.
Společnost makro se i letos zapojí do
iniciativy Nadace Partnerství s názvem Sázíme budoucnost. S touto
nadací spolupracujeme již dvanáct
let na projektu Stromy místo letáků,
který přispívá na výsadbu stromů
ve volné krajině i na jejím rozhraní.
Od zahájení spolupráce v roce 2010
bylo vysazeno celkem 3 137 stromů
a keřů. Aby byla spolupráce skutečně
efektivní, zaměřuje se makro také na
celkovou úsporu papíru a eliminaci
papírového odpadu. Během pěti let
jsme snížili spotřebu papíru
o přibližně dvě třetiny z původního
objemu – z 1 848 tun na 651 tun.
vyrobeno ze zbytkových částí cukrové třtiny
a certifikovaného březového dřeva. Festivalové bistro se tak obešlo bez jakéhokoliv
plastového nádobí a příborů – naším cílem
bylo podtrhnout důležitost ochrany životního prostředí, která je pro makro prioritou.
Menu od šéfkuchařů
Návštěvníci festivalu mohli v bistru ochutnat
speciální nabídku z kuchyně šéfkuchařů
makro akademie. Při přípravě menu hráNAŠE NABÍDKA
· Vafle s trhaným vepřovým
ly významnou roli suroviny od našich
masem, Křimické zelí, sweet-chilli
lokálních dodavatelů z řad malých
okurkový salát, BBQ, jalapeños, libeček
farmářů. V nabídce byla také varian· Špenátová vafle s trhaným Veggie,
ta se speciálním trhaným Veggie –
ajvar, rukola, sýr halloumi
veganskou alternativou masa.
· Vafle s trhaným kuřecím masem,
majonéza chipotle, marinovaná cibule
Všechny pokrmy byly podávány na
a limetka
kompostovatelném nádobí, které je
· Vafle s borůvkami
plně biologicky odbouratelné a bylo
a šlehačkou
4
cE2121_01-32.indb 4
EPIKURE
14.09.2021 10:28