Leták MAKRO - 30.3.2022 - 24.5.2022 NEPLATNÝ LETÁK - str. 22 *

thumbnail - Leták MAKRO - 30.3.2022 - 24.5.2022 - Produkty v akci - Latte, rum, nůž, vařič sous-vide, Centrum. Strana 22.
22 / 33

* Platný ve všech prodejnách MAKRO

Produkty v tomto letáku

 
PORTRÉT „MÁME VELKÉ PLÁNY“ Znáte makro akademii? Naše moderní školicí centrum nabízí kurzy nejen pro kuchaře, barmany, baristy a sommeliery, ale i pro gastronomické nadšence z řad veřejnosti. Podrobnosti prozradí jeho ředitel Jan Gavenda. Jak jste v makro akademii vykročili do prvního čtvrtletí nového roku? Sezonu jsme odstartovali lednovým kurzem pro profesionály s tématem Sous-vide – vaření „ve vakuu“. Náš šéfkuchař Petr Stádník se na výuku velmi zodpovědně připravil, ponořil se dokonce do materiálů od amerického Národního institutu zdraví (NIH). Na základě velkého úspěchu a nadšení zúčastněných chceme s tímto tématem dále pracovat a nabídnout ho už brzy formou kurzu také hobby kuchařům. Využije takovou technologii i neprofesionál? Určitě. Nadšení kuchaři, kteří vaření milují, sous-vide ocení. Chceme je naučit, že tahle metoda je jedna z nejšetrnějších pro zachování maximální chuti a energetických hodnot potravin. V současné době není problém pořídit si domů jednoduchou sous-vide technologii a začít. Prodáváme je i u nás v makro. Z jakých kurzů si mohou gastronomičtí nadšenci vybírat? Aktuální nabídku vždy najdete na stránkách makro akademie pod záložkou Kurzy pro veřejnost. Je ale důležité zmínit, že šikovní hobby kuchaři se nemusí hlásit jen v této sekci. V záložce Kurzy pro profesionály najdou také mnoho zajímavých aktivit. Naše profi kurzy mají sice trochu svižnější tempo a očekává se, že účastník už někdy držel nůž v ruce, neznamená to ale, že šikovný hobby kuchař pohoří nebo bude ztracený. Právě naopak, myslím, že si přijde na své. Můžete nějaký kurz doporučit? V prvním kvartále už pár zajímavých proběhlo, například kurz „Mletá masa a jejich efektivní úpravy“ nebo „Jednoduchost trendy rostlinné stravy“. K tématům se určitě ještě někdy vrátíme, takže vás nemusí trápit, že jste o ně přišli. V profesionální sekci je možné hlásit se například na kurzy pořádané ve 22 cE2208_22-23.indd 22 spolupráci se špičkovými barmany nebo s Jakubem Přibylem, aktuálně čtvrtým nejlepším sommelierem Evropy a Afriky. Na konci března se koná „Baristický kurz – Latté Art“ věnovaný kávovým nápojům s obsahem mléčné emulze, jejich přípravě, servírování i dekorování. Určitě se budeme v následujících měsících věnovat i alternativním přípravám kávy. Dozvíte se, jak používat například chemex, aeropress, hario nebo legendární vacuum pot. To jsou zařízení, která můžete mít i doma, takže je to téma, ve kterém si své najde každý příznivec dobré kávy. Jaké kurzy jsou vyhrazené jen pro veřejnost? V kurzech pro veřejnost počítáme s tím, že je může navštívit opravdu každý – babička s vnučkou, rodina, mladý pár i úplně nezkušený kuchař začátečník. Ať už se chtějí něčemu přiučit, nebo se jen setkat s některým ze známých šéfkuchařů, jako je třeba Přemek Forejt, nasát od něj inspiraci a vidět ho při práci. To všechno umožníme. Chceme se s veřejností úzce propojit, být více vidět v regionech a dokonce vyrazit s makro akademií i do ulic. Už teď mohu slíbit, že se uvidíme na karlovarském filmovém festivalu. Co se týká kurzů, už jich je na stránkách vypsaných několik od března až do června – první nejbližší v druhé třetině dubna se bude týkat rumu a jeho degustace. Co dalšího se chystá? Můžu prozradit, že intenzivně jednáme také o tom, aby kurzy probíhaly nejen pod taktovkou makro akademie a našich šéfkuchařů. Chceme častěji přizvat i další zajímavé tváře. Nabídneme naše prostory erudovaným gastronomům, kteří vypíší vlastní kurzy. Mladou veřejnost by mohly zajímat různé odborné lekce s našimi velmi úspěšnými, mladými a talentovanými šéfkuchaři, kteří jsou vidět převážně na sociálních sítích. Plány jsou velké, tak snad nám bude letošní rok přát! REZERVUJTE SI MÍSTO! RUM: Nápoj námořníků i znalců (22. dubna) Na degustačním večeru s barmany vám bude poodhaleno, jak je to doopravdy s rumem a cukrovou třtinou, z níž se vyrábí. Podíváte se na rozdíly mezi španělskými, francouzskými a britskými typy rumu a vše završíte tvorbou několika koktejlů, které se naučíte sami míchat. Neotřelé letní drinky (26. května) Připravte se na přicházející léto ve velkém stylu s vytříbenými letními drinky. Na kurzu ochutnáte novinky ve spiritech a naučíte se s barmany rychlé letní alkoholické i nealkoholické drinky, kterými zpestříte zahradní party. EPIKURE 15.03.2022 10:52

Další letáky MAKRO

Nejnovější letáky
Hlídač akcí, slev a letáků