28
KLOBÁSY
KLOBÁSY
Oblíbené klobásy patří k nejstarším masným výrobkům a v různých variacích je lze najít téměř
ve všech světových kuchyních. Liší se však použitými surovinami, technologií výroby, obalem, tvarem i způsobem přípravy.
Slovo „klobása“ používají Češi, Slováci a Slovinci
a výrazy v dalších jazycích jsou hodně podobné. V polštině – KIELBASA, na Ukrajině – KOVBASA, v ruštině
– KOLBASA. I v maďarštině, která má jiné jazykové
kořeny, se klobása řekne KOLBÁSZ. Slovo s největší
pravděpodobností pochází z tureckého výrazu KÜLBASTI, označujícího kotletu nebo grilovanou kotletu.
Nikde však tento název neoznačuje tak širokou skupinu výrobků jako v Česku.
94 %
70 %
MIN. OBSAH
MASA
MIN. OBSAH
MASA
KRAHULÍK
KRAHULECKÁ KLOBÁSA,
KRAHULECKÁ
KLOBÁSA JEMNĚ PÁLIVÁ
STREJČEK
KLOBÁSKY MINI MIX
• bal.: 6× 150 g
• cena za 150 g
• bal.: cca 1,6 kg
• cena za 1 kg
19,90/22,89*
113,00/129,95*
61 %
OBSAH
VEPŘOVÉHO
MASA
98 %
MIN. OBSAH
MASA
16 %
OBSAH
HOVĚZÍHO
MASA
KLOBÁSA K OPÉKÁNÍ
KOSTELECKÉ
UZENINY
MORAVSKÉ KLOBÁSKY
• bal.: 10× 150 g, 10× 200 g
• cena za 1 ks od
• bal.: cca 1,5 kg
• cena za 1 kg
19,50/22,43*
119,90/137,89*
80 %
90 %
MIN. OBSAH
MASA
cI2210_20-32.indd 28
MIN. OBSAH
MASA
PRANTL
ŠUNKOVÁ KLOBÁSA,
OSTRAVSKÁ KLOBÁSA
KRÁSNO
VALAŠSKÁ
KLOBÁSA
• bal.: cca 2,3 kg
• cena za 1 kg
• bal.: cca 1,7 kg
• cena za 1 kg
106,00/121,90*
139,90/160,89*
11.04.2022 10:14