Recept
PEČENÉ KUŘÁTKO
A ŠPENÁTOVÝ
QUICHE
PŘÍPRAVA:
Obtížnost: střední
Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 8
Příprava kuřátka (cca 45 minut):
Kuře necháme odležet v pokojové teplotě, poté ho dobře osolíme a potřeme změklým
máslem. Následně pečeme v troubě. Nejprve 8 minut na 220 °C, pak teplotu zmírníme
a dopékáme doměkka cca 20 minut na 150 °C. Před koncem pečení zkontrolujeme
barvu kuřete a případně na chvilku zvýšíme teplotu pro finální zabarveni.
MASO:
2000 g kuře chlazené **
20 g
200 g kuřecí vývar, vlastní výroba
sůl mořská
ŠPENÁTOVÝ QUICHE:
500 g špenát mladý
500 g sýr ricotta
100 g
550 g
Příprava quiche (cca 30 minut):
Z mouky, soli, vajec, vody a 100% tuku vypracujeme vláčné těsto. Necháme jej
odležet asi 10 minut. Těsto rozválíme na pomoučeném stole na sílu 2 mm. Následně
jím vyložíme pomaštěnou pečicí formu. Na těsto ve formě vložíme připravenou
špenátovou náplň. Celé zalijeme lehce osoleným vyšlehaným vejcem s trochou
smetany a pečeme v troubě na 200 °C podle velikosti cca 15 minut.
smetana 30 % **
20 g
1g
100 g
100 g
vejce **
sůl kamenná
pepř černý, celý**
šalotka banánová
Příprava náplně (cca 10 minut):
Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme na másle doměkka. Osolíme, přidáme
strouhaný česnek a opraný, okapaný listový špenát. Celé lehce orestujeme na pánvi.
Z pánve vše přendáme do misky s ricottou, dosolíme, dopepříme a důkladně
promícháme.
máslo 82%
TĚSTO NA KORPUS:
160 g
Příprava cibulky (cca 10 minut):
Na nudličky nakrájenou cibulku přivedeme v olivovém oleji zvolna k varu. Následně
odstavíme z tepla a necháme vychladnout. Cibulku scedime (cibulový olej ponecháme
k přípravě dresinku) a promícháme s nudličkami jarní cibulky a salátem.
mouka hladká, výběrová
80 g
30 g
50 g
10 g
tuk 100% *
voda
vejce **
sůl kamenná
Příprava dresinku (cca 5 minut):
Cukr rozpustíme v pánvi do tekuté konzistence, zalijeme jej vínem, svaříme
na minimum a osolím. Vychladlé následně vyšleháme s cibulovým olejem do emulze.
SALÁT:
Příprava štávy (cca 8 minut):
Výpek z kuřete v pekáči zredukujeme. Svaříme a vyrestujeme jej na tuk do hnědé
barvy. Zalijeme jej kapkou vývaru a zjemníme kostičkami vychlazeného másla.
250 g salát selection
100 g víno bílé, kabinetní, Veltlinské zelené ****
100 g šalotka banánová
100 g
100 g olej olivový extra panenský **
200 g
5g
cukr třtinový
Servírování:
Na nahřátý talíř položime rozpečený quiche, ke kterému přiložime dokřupava upečené
kuře, podlijeme přírodní šťávou a doplníme restovanou cibulkou a ochuceným salátem.
cibulka lahůdková
sůl kamenná
TIP
Komentář kuchaře:
Jarní kuřátko doporučuji vyzkoušet. Má výbornou chut, snadno se porcuje a pěkně
vypadá na talíři. Upečený koláč ponecháme několik minut odpočinout, aby se lehce
zapařil, a teprve poté jej vyjmeme z forem. U štávy se přikláním k přírodní variantě
s přidáním vlastnoručně připraveného kuřecího demi-glace. Quiche je pečený koláč
z těsta s náplní, ve které může být jak maso, tak i zelenina, vejce, sýr a jiné suroviny.
RECEPTU
produkt
vhodný pro
přípravu
****
aro
METRO
RIOBA
Chef
SOMMELIER
receptu
PODPOŘTE ČESKÉ FARMÁŘE
TUDRŽITELNOST makro
ČERSTVÉ
ČERSTVÉ
ČERSTVÉ
°C
CHLAZENÉ
CHLAZENÉ
CHLAZENÉ
Vencova kachna
původ: Česká republika
bal.: cca 2,5 kg
cena za 1 kg
134,90
Kachní stehna
původ: Česká republika
bal.: cca 0,6 kg
cena za 1 kg
184,90
Kachní prsa bez kosti s kůží
původ: Česká republika
bal.: cca 0,6 kg
cena za 1 kg
194,90
155,14
J 212,64
1 224,14*
METRO
METRO
METRO
aro
Naše značky pro Vaše podnikání
Fine
Life
SIGMA Tarrington House
RIOBA
Chef