G R I L O VÁ N Í
Grilovací sezóna
- naše netradiční recepty
Jsme národ, který miluje večerní grilování s přáteli a rodinou. Je
to rychlá a pohodlná večeře. Dají se dělat osvědčené a jednoduché
recepty, ale stejně tak můžete popustit uzdu své fantazii a zkoušet
na grilu různé kombinace chutí. Co třeba zkusit zdravě rybu?
Grilovaný losos v sezamu
K přípravě potřebujete:
6 plátků čerstvého lososa po 150 g
800 g lilku
50 g česneku
100 g sezamových semínek
50 g opražených piniových ořechů
šťávu z 1 citronu
sladkolistou petržel, kmín, pepř, sůl
POSTUP:
Předehřejte gril. Kousky ryby osolte, opepřete a pečlivě
obalte v sezamu. Položte na grilovací podložku a zhruba 10 minut grilujte. Poté přidejte rozpůlené lilky. Po
25 minutách z nich lžící vyškrabejte dužninu a spolu
s ostatními přísadami ji rozmixujte na jemnou pastu.
Tou pak přelijte pečeného lososa na talíři a podávejte.
Podrobné info ke
grilovací podložce
na následující
straně.
PRO T Y CO MASO NER ADI:
J E L I B O TA K É D E Z E RT ?
Grilovaný hermelín s levandulí
Marinovaný grilovaný
ananas po thajsku
K přípravě potřebujete:
4 kusy hermelínu na gril
1 svazek čerstvé levandule
čerstvě mletý bílý pepř
4 lžíce olivového oleje
Alobal
750357 10 m
750358 8 m EXTRA
POSTUP:
Na čtverce alobalu kápneme trochu olivového
oleje a položíme cca 3 květenství levandule. Přidáme hermelín, navrch dáme ještě lístky levandule
nebo další květenství. Alobal zabalíme do balíčku,
aby sýr nevytekl, a dáme grilovat. Grilujeme cca
10 minut, rozbalíme, odebereme levanduli, posypeme špetkou čerstvého
pepře a ihned podáváme. Když
hermelín ještě ozdobíte čerstvou levandulí, bude to také
„pastva pro oči“.
JARO -LÉTO 2021
39,85,-
K přípravě potřebujete:
1 ananas
Rendlík
4 lžíce třtinového cukru
Wooden
na marinádu:
pr. 16 cm
300 ml vody
113103
3 lžíce třtinového cukru
499,mátu (nebo meduňku)
limetkovou kůru ze 2 limetek
4 kusy citronové trávy
POSTUP:
Ananas nakrájíme na menší plátky a lehce
obalíme v třtinovém cukru. Na teflonové
podložce nasucho ogrilujeme plátky
ananasu. Všechny ingredience
na marinádu necháme svařit
v rendlíku a vychladíme. Přecedíme a do tohoto rozvaru
naložíme plátky grilovaného
ananasu.
37