JARNÍ PEČENÍ
Sváteční pekařky
Někdo rád peče sladké moučníky a buchty pravidelně během celého roku. Jsou mezi námi ale i „sváteční pekařky a pekaři“. Trouba jede v průběhu roku, aby pomohla
upéci nějakou pečínku nebo zapéct zeleninu k obědu.
Ale formy a plechy na sladké laskominy u vás zahálejí?
Svátky jara dají jistě příležitost i jim. Některé jsou tvarem
vyloženě určeny na velikonoční pečení, jiné ale využijete
celoročně. Jaro je optimistickým obdobím plným čerstvé
energie. Zkuste tedy tuto energii uplatnit i v kuchyni při
velikonočním pečení.
Nádivka
s mladými
kopřivami
K přípravě
potřebujete:
8 vajec
200 ml mléka
8 rohlíků
3 sekané mladé kopřivy
N
Jaké by to byly Velikonoce
bez beránka? Zkuste ho ale
udělat trochu jinak, ze špaldové mouky.
Špaldový beránek
Pekáč BROWN
různé velikosti
od 259,-
POSTUP:
Rohlíky nakrájíme na menší kostičky a zavlažíme je mlékem. Pokud dáme místo mléka vývar, je to skvělé, protože
nádivce dodá intenzivní chuť. Rozdělíme vajíčka na žloutky
a bílky. A z bílků ušleháme tuhý sníh. K rohlíkům přidáme
žloutky a kopřivy. Propracujeme, nejlépe rukou. Pak stěrkou opatrně zapracujeme bílkový sníh. Směs dosolíme. Můžeme přidat také trochu uzeného masa nebo slaniny.
Zpracovanou hmotu vyklopíme do pekáče vymaštěného
sádlem a rovnoměrně rozhrneme do stran. Troubu předehřejeme na 180 °C a dáme péct na 35 - 45 minut, aby se na
povrchu vytvořila opečená kůrčička.
JARO -LÉTO 2021
S I L I KO
Forma na pečení
BERÁNEK
31x17x9 cm
123277
279,širokou nabí
dku
forem najdet
K přípravě potřebujete:
e
na eshopu
4 vejce
180 ml mléka
2 lžíce slunečnicového oleje
4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1 lžičku vanilkového extraktu
120 g třtinového cukru
150 g jemně mleté celozrnné mouky
100 g jemně mleté špaldové mouky
POSTUP:
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Pak
formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy prosejeme celozrnnou a špaldovou mouku a vmícháme prášek
do pečiva. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme
s vanilkovým extraktem a třtinovým cukrem. Přilijeme olej, mléko a vmícháme mouku. Bílky ušleháme v tuhý sníh a jemně zapracujeme do těsta.
Těsto pak vlijeme do připravené formy a pečeme
přibližně 45 minut.
65