Leták Orion - 1.9.2021 - 28.2.2022 NEPLATNÝ LETÁK - str. 32 *

thumbnail - Leták Orion - 1.9.2021 - 28.2.2022 - Produkty v akci - časopis, cukřenka, pekáč. Strana 32.
32 / 101

* Platný ve všech prodejnách Orion

Zobrazit další

Produkty v tomto letáku

 
R E C E P T Y, T I P Y Dýně, Při správném skladování vydrží dýně sice až do jara, ale je lepší ji zpracovat. Určitě každý zná dýňovou polévku, dýňový koláč, ale dýni můžete třeba také upéct. královna podzimu Vyberte menší dýně, odkrojte kousek zhruba 2 cm pod stopkou (jako pokličku), vydlabejte semínka a trochu dužiny. Nechte alespoň 5 mm okraj a naplňte je masovou, sýrovou nebo houbovou směsí – podle toho, co máte rádi. Určitě doplňte oblíbeným kořením či bylinkami. Pokud nemáte, postačí sůl a pepř. Přiklopte a pečte v pekáčku doměkka a dozlatova. Z oboustranného pekáče můžete využít jak hluboký, tak mělký díl. Dýňový koláč K přípravě potřebujete: 280 g hladké pšeničné celozrnné mouky 80 g másla 140 g moučkového cukru 1 vejce Na náplň potřebujete: 560 g tvarohu 150 g moučkového cukru 2 lžičky vanilkového cukru 2 žloutky šťávu a najemno strouhanou kůru z jednoho citronu 340 g dýně, oloupané a nakrájené na kostičky ¾ sáčku vanilkového pudinku POSTUP: Suroviny na těsto promíchejte a prohněťte, vyválejte na plát o síle cca 0,5 cm a přeneste do nepřilnavé koláčové formy. Přečnívající kraje seřízněte. Náplň: tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu, dýni a vanilkový pudink rozmixujte dohladka a směs vlijte na připravené těsto. Pečte ve vyhřáté troubě na 180-200 °C přibližně 45 minut. Před podáváním ještě pocukrujte moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. 32 Oboustranný pekáč AROMA 43x30 cm 123767 1 499,- Koláčová forma GRANDE nepř. povrch, pr. 28 cm 120014 Cukřenka 139,- 99,- nerez, pr. 7 cm 150275 ORION MAGAZÍN

Další letáky Orion

Nejnovější letáky