Leták Orion - 1.9.2021 - 28.2.2022 NEPLATNÝ LETÁK - str. 39 *

thumbnail - Leták Orion - 1.9.2021 - 28.2.2022 - Produkty v akci - sklenice, pekáč, smaltovaný pekáč, hodiny. Strana 39.
39 / 101

* Platný ve všech prodejnách Orion

Zobrazit další

Produkty v tomto letáku

 
R E C E P T Y, T I P Y Neobyčejně obyčejná pečená povidla připravíte pomalým vypékáním ovoce v troubě. Nevyžaduje to žádnou velkou námahu ani pozornost. Pomalu se odpařují a zahušťují. Přidáním cukru prodloužíte trvanlivost povidel. S přidáváním koření buďte opatrní. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. Ovoce by mělo být zcela dozrálé, případně už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů. Povidla se používají jednak přímo jako sladká pomazánka na chleba či jiné pečivo, jednak jako sladká náplň do buchet, koláčů, šátečků, knedlíků a dalších pokrmů. Hrušková povidla K přípravě potřebujete: 2 kg hrušek 2 lžíce octa 300 g cukru lžičku skořice, 3 hřebíčky, badyán POSTUP: Oloupané a na větší kousky nakrájené hrušky vložte do hlubšího pekáče vyloženého mokrým pečicím papírem. Pokapte octem a vložte do vyhřáté trouby (230–250 °C). Pečte přibližně 30 minut bez míchání. Pokud jsou hrušky méně šťavnaté, přidejte před vložením do trouby trochu vody. Po pečení posypte polovičním množstvím cukru, tmavé ovoce z vrchu můžete otočit dospod a opět pečte přibližně 25 minut bez míchání. Pak přidejte druhou polovinu cukru a ještě dopečte, dokud nejsou dost hustá. Přisypte koření a horká povidla plňte do sklenic, která zavíčkujete a otočíte na 10 minut dnem vzhůru. Pozor na popálení. Švestková povidla K přípravě potřebujete: švestky 100 g cukru na 0,5 kg švestek 20 ml octa na 0,5 kg švestek POSTUP: Švestky očistěte, zbavte pecek a rozmixujte. Promíchejte s odměřeným cukrem a octem, zakryjte a nechte odstát – klině přes noc, minimálně ale 2 hodiny. Odstáté švestky dejte do pekáče a vložte do trouby rozehřáté na 230 °C. Nechte péct asi 30 minut. Poté snižte teplotu na 140 °C a pomalu dopečte, dokud nejsou povidla hustá a tmavá. Horká povidla plňte do sterilovaných skleniček. Zakápněte trochou rumu a uzavřete. Skladujte v chladu. Sklenice a víčka různých velikostí a tvarů najdete na www.oriondomacipotreby.cz nebo v obchodech ORION tvoříme vaši domácnost. Škrabka 140701 pravá 140704 levá PODZIM - ZIMA 2021-2022 Smaltovaný pekáč s víkem 127020 28,5x18,5 cm 559,599,127021 34,5x23 cm 699,127022 38,5x25 cm 127023 42,5x27,5 cm 799,- 45,45,39

Další letáky Orion

Nejnovější letáky
Hlídač akcí, slev a letáků