Leták Orion - 1.9.2021 - 28.2.2022 NEPLATNÝ LETÁK - str. 42 *

thumbnail - Leták Orion - 1.9.2021 - 28.2.2022 - Produkty v akci - časopis, lžička. Strana 42.
42 / 101

* Platný ve všech prodejnách Orion

Zobrazit další

Produkty v tomto letáku

 
Elixír zdraví R E C E P T Y, T I P Y v podobě kvašené zeleniny Hrnec na nakládání PICKLES 1,3 l 127601 399,- Zelenina kvašená pomocí bakterií mléčného kvašení obsahuje velké množství vitamínů, enzymů a minerálů. Aktivuje imunitní systém v boji proti bakteriím a virům, posiluje organismus proti infekcím, podporuje tvorbu krve a hormonů. Doporučená denní dávka jsou 2 polévkové lžíce kvašené směsi. Pickles je tak ideální oblohou k hlavnímu jídlu nebo přísadou do salátů. 1. 2. 3. 4. Kvašená zelenina je velmi jednoduchá na přípravu. Její příprava zahrnuje 4 kroky: příprava zeleniny (omytí, oškrábání, nakrájení, nastrouhání) smíchání se solí a promačkání natlačení do nádoby zatížení a kvašení Základní recept K přípravě potřebujete: 500 g bílého hlávkového nebo čínského zelí 400 g další zeleniny (cibule, mrkev…) 20 g zázvoru 1 jablko 2 lžičky soli (15–20 g) Využití PICKLES: jako součást hlavního jídla, náplň do slaných placek, tortil, sendvičů, slaných závinů, jako příloha k hamburgeru, grilovanému masu, do salátů… Oblíbené kombinace zeleniny na PICKLES: bílé zelí + cibule + mrkev (+ jablko + zázvor + kmín) bílé zelí + paprika + mrkev + jarní cibulka (nebo medvědí česnek) bílé zelí + červená řepa + mrkev + jablko + anýz bílé zelí + cibule + zázvor + jablko bílé zelí + červená řepa + křen + jablko bílé zelí + cibule + kopr + kmín nebo hořčičné semínko červená řepa + kedlubna + cibule čínské zelí + mrkev + cibule + paprika Dodržujte množství soli: 1 kg zeleniny/1 velká lžička soli (15–20 g). Dodržujte důkladnou hygienu. POSTUP: Zeleninu omyjte, zelí nakrájejte na tenké nudličky, ostatní zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte nahrubo. Zázvor a jablko nastrouhejte najemno. Přidejte sůl. Velmi dobře zeleninu promačkejte (3–5 minut), aby pustila maximum tekutiny. Zeleninu do hrnce vkládejte postupně po vrstvách, každou vrstvu důkladně pomačkejte, aby se uvolnilo co nejvíce šťávy. Pokud je šťávy málo, dolijte vodou, aby byla všechna zelenina ponořená. Po ukončení kvasného procesu rozdělte zeleninu do menších skleniček a skladujte je v ledničce. Vydrží vám až půl roku. Používejte čerstvou a neponičenou zeleninu. Větší podíl dejte šťavnaté zeleniny (mladé zelí, čínské zelí, mrkev, cuketu, řepu, cibuli, kedlubnu, přidejte jablíčko), abyste měli dostatek tekutiny. V menším množství přidejte i sušší zeleninu (červené zelí, celer, pórek, jarní cibulku). 42 ORION MAGAZÍN

Další letáky Orion

Nejnovější letáky
Hlídač akcí, slev a letáků