Období příprav na
R E C E P T Y, T I P Y
Vánoce
Vykrajovačka DÝNĚ
Je to čas, kdy děti pociťují jemné chvění a trošku se obávají, zda nezlobily moc.
Ve vzduchu se totiž vznáší nejen vůně skořice, hřebíčku a medu z pečení perníčků, ale také je občas cítit vůně pekelná. To se blíží mikulášská nadílka, která
se ale neobejde bez čertího hartusení. V každém případě už je to období dlouhých chladných večerů a čas pečení perníčků.
6x5 cm
nerez
124969
22,-
Silikonový vál oranžový
750366 40x30x0,1 cm 179,750367 50x40x0,1 cm 249,750370 60x50x0,08 cm 299,-
Perníčky
K přípravě potřebujete:
65 dkg hladké mouky
25 dkg práškového cukru
4 vejce
5 dkg tuku
10 dkg tekutého medu
1 lžičku skořice
2 lžíce kakaa
2 dkg kypřícího prášku do perníku
½ lžičky jedlé sody
• také
v hnědé
barvě
POSTUP:
Vypracujeme tuhé těsto, vyválíme asi 4 mm silný plát a na mírně
vymaštěný plech dáme péct. Ještě teplé perníčky potřeme žloutkem
rozmíchaným s trochou vody nebo mléka.
Váleček hnědý
Zdobicí poleva
K přípravě potřebujete:
14-18 dkg práškového cukru
1 bílek
½ lžičky solamylu
1 lžičku citronové šťávy
plast, silikon
pr. 6,5 cm
141249
289,Vykrajovačka
NETOPÝR
8x5,5 cm
nerez
124989
22,Vykrajovačka
KLOBOUK
6,5x5 cm
nerez
124958
22,-
POSTUP:
Velmi jemně prosátý cukr smícháme s ostatními ingrediencemi a utřeme polevu hustou
tak, aby se neroztékala.
Vykrajovačka DUCH
7x5,5 cm
nerez
124968
22,-
46
ORION MAGAZÍN