Příprava
G R I L O VÁ N Í
Očištěné maso krájíme tzv. přes vlákno na stejně velké a dostatečně silné porce – ideálně 2–3 cm.
Hovězí maso nemusíte před grilováním nakládat.
Maso namasírujte rukou nebo zjemněte pomocí
tenderizéru – rozhodně ho nenaklepávejte. Potřete
ho malým množstvím oleje. Použijte jen hrubozrn-
nou sůl a oblíbené čerstvé bylinky – tymián, oregano,
rozmarýn – ale až při fázi “dopékání” nebo ještě lépe
v době “odpočinku”. Pokud marinujete, tak alespoň den předem a marinádu před umístěním na gril
z masa otřete, aby se na povrchu masa při vysoké teplotě nepřipalovala.
Krájecí prkénko
N OV I N K A!
dřevo akácie, 36x24 cm
126813
Elektrický mlýnek
na koření
kov, plast, v. 22,2 cm
130225
369,-
249,• mix dekorů
Obracečka
/kleště
kov, silikon
d. 35 cm
143902
189,Maso při obracení
na grilu nikdy
nepropichujte,
používejte kleště.
Tenderizér na maso
nerez, plast
141419
Nůž MOTION CHEF
nerezová ocel, plast
d. čepele 20 cm
831130
249,N OV I N K A!
239,-
Jak propečený?
Ne každý má rád steaky krvavé, ale zcela propečený steak bývá
tuhý a bez šťávy. Steaky s vyšším obsahem tuku potřebují vyšší
teploty pro zkřehnutí masa. Doba a stupně se liší podle druhu i velikosti masa. Teplota uvnitř masa při jeho tepelné přípravě by neměla překročit 70 °C, aby se nevysušovalo. Pak by
z něj byla tvrdá podrážka bez šťávy.
RARE
velmi jemně propečený steak, propečený okraj, uvnitř dočervena – 45-55 °C
JARO - LÉTO 202 2
MEDIUM
propečený, téměř celý hnědý, ale střed
stále zůstává šťavnatý, růžový – 60-65 °C
Bude se vám tedy
určitě hodit.
Teploměr na grilování
152826
149,-
WELL DONE
zcela propečený, ztrácí šťavnatost - 70 °C
27