V Y B AV T E K U C H Y Ň
Pekáč – voňavá křupavá pečínka nemusí být dokonalá napoprvé,
ale opakovanými pokusy jistě dosáhnete skvělých výsledků a pochvaly
od partnera nebo partnerky – podle toho, kdo se tohoto úkolu u trouby ujme. Vyzkoušejte skleněný, anebo klasický smaltovaný.
Pekáč s víkem
sklo, 1,5 l + 0,6 l
123793
289,-
• využijete obě jeho části
• na pizzu, koláč, zapečené těstoviny,
francouzské brambory, rýžový nákyp,
zeleninová jídla…
Pekáč
smalt, 27,5x18x6,5 cm
123721
279,• na buchty, pečínku, ryby,
sekanou, „fokáču“
… že nevíte, co to je?
ccia
a
c
o
F
–
“
A
Č
„FOKÁ
e:
potřebujet
K přípravě ké mouky
500 g hlad y
vod
0,4 l teplé ého droždí
šen
su
ek
1 balíč
sůl
nky:
e
ového olej ce a koření nebo byli
v
li
o
l
m
50
ien
né ingred
ata, houby
vaše oblíbe koření, olivy, rajč
ké
provensáls
Do lepjte těsto. ření
u
c
a
pr
y
v
a
ko
žičku soli
ience a
ždí, cca l nakrájené ingred e na teplém
ro
d
e
t
ej
d
t
i
POSTUP:
vodou, př idejte najemno te utěrkou a nech ého pekáče
m o uk u s
př
j
e
ry
t
žen
k
ta
i
ej
lo
h
y
ěs
př
c
t
v
í
se
m
o
S
v mí
papírem
šněnéh
o
u
d
st
ce, mům
z
í
Tě
v
c
o
i
č
i.
pr
t
pe
ilo na ru těrkou
ep
te do
aší chu
kavého
ž
el
v
lo
n
v
le
d
e
to
j
po
m těs
Poté
pět u
nk y
nebo byli t cca 45 minut. é ploše. Aby se vá jem. Překryjte o vytvořle
u
o
el
o
c
n
y
ěs
m
t
k
e po
u ta
vový
místě
a povrch ně i prstem)
rozprostřet anebo natřít oli
N
o
h
t.
u
a
n
i
m
m
lid
a ruka
pomoučit, ut – cca 10-15 ého nože nebo k a 15-20 minut
ď
bu
e
j
o
v
n
ro
e cc
ky
žete si
cem příbo yhřáté trouby a pečt ova.
ě krátce
n
t
o
eš
k
j
m
e
ý
t
h
h
v
lat
d ru
do
a nec
Prostě doz
apříklad lej. Dosolte, vložte
y.
(n
b
u
y
k
ro
č
t
lí
ší
te do
ech va
livový o
druhy
a možnost
d o n ic h o
oblíbené
,
á
n
še
a nalij te ° C – v závislost i n
su
i
0
receptu.
ta čerstvá
na c c a 2 0
ené, rajča é dobrou obměnou
el
z
k
ta
jak černé, vu, houby jsou tak
e použít
et
sta
ž
ů
m
y
v
Oli
i sušeném
ém
v
st
er
č
bylinek v
JARO - LÉTO 202 2
9