Prodejce
|
Popis |
Platnost
|
Cena
|
---|---|---|---|
PENNY
|
Kuře chlazené
|
|
|
Lidl
|
KUŘECÍ ZADNÍ ČTVRTKY XXL
|
|
|
Kuřecí horní stehna
|
* |
||
Lidl
|
KUŘECÍ HORNÍ A SPODNÍ STEHNA*
|
|
|
Lidl
|
NUDLIČKY Z KUŘECÍCH PRSNÍCH ŘÍZKŮ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
* Cena nemusí platit ve všech pobočkách
** Cena může být bez DPH
Kde je v akci - kuřecí maso
Výrobek kuřecí maso je dnes hned v několika akcích, se slevou ho můžete koupit v obchodech Kaufland, Lidl, PENNY.
Kde je nejlevnější - kuřecí maso
Za vůbec nejnižší cenu můžete produkt kuřecí maso pořídit v obchodech PENNY, v právě probíhající akci tam stojí 49,90 Kč. Tato akce platí od 25.4. do 1.5.2024.
Kuřecí maso patří mezi masa bílá a je pro konzumenty lépe využitelné a stravitelné, než například maso vepřové, hovězí, telecí nebo jehněčí.
Kuřecí maso se na slevě objevuje často
Kuřecí maso patří k nejprodávanějším druhům masitých výrobků na našem trhu. Jeho obliba vzrostla díky vlastnostem, které kuřecí maso nabízí. Pojďme si je tu společně zrekapitulovat.
Mnoho výživových odborníků a lékařů se shoduje na tom, že bílé maso je mnohem zdravější, než červené. Organismus jej lépe využije a nezpůsobuje v trávicím traktu tak vysokou zátěž při trávení. K červeným masům, i na základě jejich barvy, zařazujeme maso vepřové, hovězí, telecí, jehněčí a skopové. Mezi bílá masa se počítají maso kuřecí, krůtí, kachní, králičí, rybí a také mořské plody (chobotnice, krevety, humr atp.)
Výhody kuřecích prsou
Kuřecí maso je dobře stravitelné – jednou z velkých předností zejména kuřecího masa je jeho výborná stravitelnost. Je to dáno jeho složením a také vlastnostmi, které popisuje Tradiční čínská medicína. Ví se o něm, že zahřívá trávicí trakt, jinými slovy dobře prokrvuje žaludeční sliznici, tím se vytváří dostatek trávicích šťáv, zejména kyseliny chlorovodíkové, a pokrm z kuřecího masa náš organismus lépe využije. Pro srovnání – vepřové maso naopak sliznice ochlazuje, a proto se doporučuje jíst jej s nějakou „zahřívající“ potravinou, např. vepřový ovar s křenem, vepřový párek s hořčicí atp.
S masem konzumujte i dostatek vlákniny – jedním z největších úskalí konzumace masa je jeho delší pobyt v trávicím traktu, pokud zanedbáme v pokrmech dostatek vlákniny. Jde o to, že například kuřecí hamburger zabalený v bagetě z bílé mouky, anebo klasický „párek v rohlíku“ v podstatě žádnou vlákninu neobsahuje, a pokud ji nedoplníme alespoň zeleninou, v tlustém střevě taková jídla setrvávají dlouhý čas, dochází k zácpám, a rozkládající se jídlo vytváří toxické odpadní látky, které dráždí střevní epitel. Jestliže se takto stravujeme delší čas, může dojít až k rakovině tlustého střeva.
Záleží i na úpravě masa – kuřecí maso v akci má jednu podstatnou výhodu, a sice lze jej upravovat velmi šetrně, aniž bychom tím utrpěli na chuťových vlastnostech. Chutné bude jak v polévce, tak i v podobě vařeného či dušeného pokrmu s bramborem a zeleninovým salátem. Velmi chutné jsou i smažené kuřecí řízky. Naopak jeden z nejhorších způsobů úpravy masa je uzení, a naštěstí uzené kuřecí maso nepatří mezi tradiční pochoutky, takže se kuřecím uzeninám můžeme zcela vyhnout. Určitou výjimkou mohou být kuřecí salámy nebo šunka, a ty jsou mnohem menší zátěží na organismus, než uzeniny z vepřového masa.
Kuřecí maso v akci
Kuřecí maso je součástí běžného sortimentu všech supermarketů a hypermarketů. Kuře v akci Tesco nebo kuře v akci Penny jsou běžné slevové akce, kam patří i kuře v akci Lidl. Kuřecí maso slevu ocení každý, kdo nakupuje tyto výrobky pravidelně nebo jen sporadicky. Z nejčastěji nabízených slev, co se týče druhů masa, jde o kuřecí řízky akce a také kuřecí prsa akce. Součástí akčních letáků jednotlivých obchodů je kuřecí maso akce uváděna poměrně často vzhledem k tomu, že je o tento druh masa velký zájem. Akce kuřecí je pak lidmi často poptávána, a ti jsou pak motivováni k nákupu v řetězci, který slevy nabízí. Kuřecí prsa cena je pak atribut, který také rozhoduje o případném složení týdenního jídelníčku.
V poslední době mezi námi roste počet těch, co uznávají kromě zdravotního hlediska i etickou stránku věci – usmrcování zvířat, kam pochopitelně patří i drůbež. „Žít a nechat žít“ je motto vegetariánů a veganů, kteří právě z etických důvodů konzumaci masa odmítají, a to na prvním místě masa červeného.
Chcete-li nahradit masitou stravu bezmasou variantou a přidat se na stranu vegetariánů či veganů, pak kombinujte navzájem obiloviny a luštěniny, neboť se navzájem doplňují svými limitními aminokyselinami (metionin a lysin), a vytváří tak komplexní protein, srovnatelný s masem a mléčnými výrobky. Zařazování bezmasé (rostlinné) stravy má celou řadu výhod, zejména benefitů zdravotních a finančních, a zároveň i to, že vegetariánské pokrmy a suroviny zakoupíte v běžné síti obchodů s potravinami, které také tyto výrobky pravidelně zařazují do akčních slev.