![]() |
Prolistujte si tento leták obchodu Tamda Foods platný od 15.3.2023 do 21.3.2023 a podívejte se na nejnovější nabídku. Na 44 stránkách tohoto aktuálního letáku najdete to nejlepší zboží z kategorie Hypermarkety a supermarkety. Tento leták Tamda Foods nabízí slevy na více než 460 produktů, které určitě patří mezi zboží, co rádi a často kupujete! Pokud chcete při vašem dalším nákupu v obchodě Tamda Foods ušetřit, nezapomeňte si prolistovat tento leták celý od strany 1 až po stranu 44. Na aktuální stránce najdete akce na mléko, cukr, brambůrky, chilli, sušenky, lízátko, BeBe, nicméně Tamda Foods v celém letáku nabízí mnoho dalších slev např. na káva, arašídy, Nescafé, instantní káva, kokos, rajčata, zakysaná smetana, proteinová tyčinka, Manner, Mimoni. Pokud chcete nakupovat chytře a ušetřit podstatnou část nákladů na váš příští nákup ve vašem oblíbeném obchodě Tamda Foods, neměli byste si nechat ujít tento leták plných skvělých cen a úžasných slev. Vracejte se na Kompas Slev každý den a nepřijdete už o žádnou skvělou akci vašich oblíbených obchodů.
V České republice se spotřebují každým rokem miliony litrů mléka. Nemusí však jít přímo o mléko kravské, lidé konzumují i mléka kozí či ovčí.
Mléka v akci se u nás vypije každý rok obrovské množství
Česká republika patří mezi regiony, kde se kravské mléko pilo po staletí, a většina obyvatel má také v genech informaci o mléku, jakožto stravitelné potravině. Máme v tom jistou výhodu vůči některým národům, například Asiatům, kde se vyskytuje větší podíl nesnášenlivosti laktózy, a kde se lidé mléku spíše vyhýbají. Dle nedávných statistických průzkumů připadá na jednoho obyvatele České republiky každý rok přibližně 260 kg spotřebovaného mléka a mléčných výrobků.
Možná se ptáte, proč se mléko pasterizuje. Pasterizace je krátkodobý tepelný ohřev, který zlikviduje veškeré patogenní (choroboplodné) zárodky, které mohou být v mléce přítomné při procesu dojení a transportu mléka do stáčíren a plnicích zařízení. Veškerá mléka, která zákazníci nakupují, jsou pasterizovaná právě z hygienických důvodů.
Cukrová řepa a cukrová třtina jsou dva hlavní zdroje výroby cukru. Známe ale ještě další alternativy sladidel, a to nemáme na mysli sladidla syntetická.
Cukr v akci nebývá jen rafinovaný bílý
Mnozí z vás pamatují ještě dobu socialismu, z níž si při troše snahy dovedete vybavit regály obchodů v místních samoobsluhách či v prodejnách se smíšeným zbožím. Tehdy jste v nich mohli zakoupit pouze cukr řepný, rafinovaný, čistě bílý. Vypadal na první pohled efektně, čistě a zdánlivě zdravě. Na bílý řepný cukr se však snesla vlna kritiky a jsou mu také přičítány některé škodlivé vlivy, zejména v souvislosti s civilizačními chorobami. Vtip je v tom, že bílý cukr postrádá
Některým lidem však stále vyhovuje používat klasický cukr bílý, a tak je nutné sortiment těchto výrobků přizpůsobit zákaznické poptávce. Dá se však předpokládat, že její vývoj se bude v budoucnu více přiklánět ke zdravějším variantám sladidel.