KUCHYNĚ
(ROLÁDA Z KRÁLIČÍHO MASA
S PEČENÝMI ZELENÝMI
FAZOLKAMI A KOPREM
•1 čajová Ižička sušeného estragonu
•1 citron
odstranime alobal, podlijeme maso
suchým bílým vinem a dále pečeme
asi 20 minut.
1. Cibuli a špenát nakrájime. Na pánvi
si rozehřejeme olej, vložime cibuli se
špenátem a přidáme koření spolu
s vlašskými ořechy. Zalijeme smetanou
a vařime 5 minut. Počkáme, dokud
5. Příprava fazolek: Zelené fazolové
lusky vaříme ve vodě asi 8 minut,
O Doba přípravy: 1 hod. a 40 min.
It Počet porci: 3
•1 Tesco králik bez hlavy • 2 oloupané
stroužky česneku • 1 polévková lžice
oregana • 1 polévková Ižíce rozmarýnu
•8 plátků slaniny • 250 ml bilého
suchého vina • ½ čajové Ižičky pepře
• ½ čajové Ižičky soli
potom je přendáme do žáruvzdorné
nádoby a promicháme s kořením
a olejem. Nakonec je asi na 15 minut
vložime do trouby předehřáté na
190 °C. Podáváme posypané koprem.
6. Citronový dresink připravíme tak,
že v misce smicháme citronovou štávu,
koření, najemno nakrájený česnek,
smetana neprojde varem, a potom
necháme takto připravenou směs
vychladnout.
2. Listové těsto rozložíme na pečici pa-
pir, položime na něj plátky prosciutta
a potřeme připravenou směsí. Navrch
dáme maso, potřeme rozšlehaným
vejcem s vodou a zakryjeme listovým
těstem. Vršek těsta znovu potřeme
olivový olej a med.
7. Roládu podáváme s pečenými
zelenými fazolkami a citronovým dre-
NÁPLŇ:
•1 fenykl • 280 g artyčoků v olivovém
oleji • % čajové lžičky soli • 1 cibule
•1 polévková Ižíice oleje • 50 g ovčiho
sýra pecorino • 125 ml vody
sinkem.
rozšlehaným vejcem s vodou.
3. Troubu si předehřejeme na 200 °C
(nastavime horní a spodni ohřev)
a maso pečeme 30 až 40 minut, do-
kud se těsto neupeče dozlatova.
4. Připravime si omáčku. Na malé
Odhadovaná výživová hodnota na 1 porci:
Energetick Bkoviny
hodnota
Tuky Socharidy
PEČENÉ ZELENÉ FAZOLKY:
• 250 g zelených fazolek • ½ čajové
Ižičky hrubozrnné soli • 1 čajová Ižička
kari • 1 čajová Ižička bylinkového
koření • 2 polévkové lžice olivového
oleje • hrst kopru
699 kcal 49g 37g | 22g
pánvi necháme rozpustit máslo. Při-
dáme nakrájený česnek a obě šalotky.
>VEPŘOVÁ PANENKA SE
ŠPENÁTEM, ZABALENÁ
V PROSCIUTTO ŠUNCE
AV LISTOVÉM TĚSTĚ
PODÁVANÁ S OMÁČKOU
Z ČEVENÉHO VÍNA
Restujeme asi 3 minuty, potom zeleninu
ochutime estragonem, solí a bilým
pepřem,
DRESINK:
5. Zvýšime teplotu, přidáme vino,
•1 citron • 1 stroužek česneku
•1 polévková Ižíce olivového oleje
1 polévková Ižíce medu
• ½ čajové Ižičky soli • % čajové Ižičky
pepře • ½ čajové žičky sušeného
tymiánu
smetanu a citronovou štávu, Necháme
projit varem a mícháme asi 1 minutu,
6. Stáhneme z plotny, přidáme čerst-
vou petrželovou nat a podáváme jako
O Doba přípravy: 1 hod. a 10 min.
TIf Počet porcí: 3
přílohu k masu.
7. Servirujeme s vařenou zeleninou
(například s pórkem a hráškem nebo
mrkvi).
1. Připravime si náplň. Cibuli a fenykl
nakrájíme na drobné kousky. Osmaži-
me na oleji, dokud nezrůžovi. Přidáme
trochu vody a dusíme asi 5 minut. Ná-
sledně směs přimicháme k na čtvrtky
nakrájeným artyčokům a nastrouha-
nému ovčímu sýru pecorino.
2. Králika vykostime. Důkladně ho
umyjeme a osušime, ochutime soli,
pepřem, sušenými bylinkami a na
kostky nakrájeným česnekem. Maso
naplníme hotovou směsí, kterou jsme
si přichystali podle bodu 1.
3. Maso zavineme spolu s plátky
slaniny. Vše přikryjeme alobalem.
4. Vložíme do trouby předehřáté na
200 °C. Pečeme 45 minut. Potom
• 450 g Tesco vepřové panenky
•1 cibule • 2 hrsti baby špenátu
• ½ čajové Ižičky soli • ½ čajové Ižičky
pepře • 1 čajová žička sušeného
tymiánu • 3 polévkové lžíce vlašských
ořechů • 100 ml smetany na vaření
•1 balení listového těsta • 5 plátků
prosciutta •1 vejce • 3 polévkové lžice
vody • 2 polévkové Ižice oleje
Odhadovaná výživová hodnota na 1 porci:
Energeticko Bikoviny Tuky Sacharidy
hodnota
1416 kcal 74g 93g| 63g
OMÁČKA:
• 1125 ml červeného suchého vina
• 250 ml smetany na vaření • hrst
petrželové natě • ½ čajové lžičky soli
• ½ čajové Ižičky bilého pepře
• 3 polévkové Ižice másla • 2 oloupané
stroužky česneku • 2 šalotky
18