KUCHYNĚ
(POŠÍROVANÝ FILET
Z LOSOSA S ŘEDKVIČKOU,
PODÁVANÝ
S KŘENOVOU OMÁČKOU
A KVĚTÁKOVÝM PYRÉ
3. Filet z lososa rozkrájime na čtyři
kusy. Do hluboké pánve nalijeme vývar,
bilé víno, citronovou štávu, přidáme
1 polévkovou Ižici olivového oleje, sůl,
pepř, červené vino a worcesterskou
omáčku. Touto směsí důkladně potře-
větvičky rozmarýnu a bobkové listy.
Necháme projit varem, vložime filety
z lososa, přiklopime pokličkou
a necháme vařit na mírném plameni
čtyři minuty.
4. Mezitim v misce smicháme ředkvič-
ku, baby špenát, olivový olej, ochutime
solí a bilým pepřem.
5. Lososa položime do salátové misky
a ozdobime špenátem. Podáváme
s křenovou omáčkou a květákovým
pyré.
me jehněci, které necháme
převázané šňůrkou.
2. Do žáruvzdorné nádoby
vložime brambory překrájené na půlky.
Polijeme je olivovým olejem, osolime
a do středu vložime maso.
3. Pečeme asi 1 hodinu v troubě
předehřáté na 190 °C. Před podávánim
necháme maso vychladnout. Serviru-
jeme s pečeným chřestem.
4. Chřest oloupeme a blanšírujeme ve
vrouci vodě zhruba 3 minuty. Následně
ho přendáme do studené vody.
5. Na pánvi necháme rozpálit olej,
přidáme nadrobno nasekanou jarn
ODoba přípravy: 60 min.
TIY Počet porcí: 2
• 400 g Tesco filetu z lososa (syrový,
neuzený) • 10 ředkviček
•3 polévkové Ižice olivového oleje
• hrst baby špenátu • 125 ml suchého
bilého vina • 250 ml zeleninového
vývaru • šťáva z poloviny citronu
• 2 větvičky rozmarýnu
•2 bobkové listy ½ čajové lžičky soli
• ½ čajové Ižičky bilého pepře
Odhadovaná výživová hodnota na 1 porci:
Socharidy
cibulku, chřest a máslo. Osolime
a ochutime bilým pepřem, Smažime
několik minut dorůžova,
Podáváme s opraženými oříšky.
Tuky
hodnota Bilkoviny
904 kcal 65g 55g 23g
KŘENOVÁ OMÁČKA:
•1 pórek • ½ čajové lžičky soli
• ½ čajové Ižičky černého pepře
• 200 g řeckého jogurtu • 1 polévková
Ižice strouhaného křenu • štáva
z poloviny citronu
Odhadovaná výživová hodnota
na 1 porci:
VELIKONOČNÍ JEHNĚČÍ
PLEC S CHŘESTEM
A PEČENÝMI BRAMBORY
Energeticka Bikoviny Tuky Sacharidy
hodnoto
726 kcal 49g 42g| 17g
KVĚTÁKOVÉ PYRÉ:
O Doba přípravy: 1 hod. a 20 min.
TIl Počet porci: 4
• 400 g květáku • ½ čajové Ižičky soli
• % čajové Ižičky bilého pepře
• 3 oloupané stroužky česneku
2 polévkové Ižice olivového oleje
•1 polévková Ižíce tymiánu
• 125 ml 18% smetany
• 1,5 kg Tesco Finest jehněcího plecka
•0,5 kg brambor • 4 očistěné stroužky
česneku • 100 ml červeného vina
• 3 polévkové lžíce worcesterské
omáčky • 3 větvičky rozmarýnu
• malá hrst tymiánu • 3 polévkové Ižice
olivového oleje • ½ čajové Ižičky soli
• ½ čajové Ižičky pepře
NA OZDOBU:
• hrst petrželové natě • 1 čajová ižička
olivového oleje
1. Květák nakrájime na kousky, vložime
do vroucí vody a vařime, dokud ne-
změkne. Potom ho scedime, necháme
vychladnout a dáme do mixéru se
zbývajicími ingrediencemi na pyré.
Servirujeme posypané petrželovou natí
a pokropené kapkami olivového oleje.
2. Nachystáme si suroviny na křeno-
vou omáčku. V malé misce smícháme
křen, na měsičky nakrájený pórek, cit-
ronovou štávVu, koření a 200 g feckého
PEČENÝ CHŘEST:
• 10 ks čerstvého chřestu • ½ čajové
Ižičky soli • ½ čajové Ižičky bílého
pepře • 50 g liskových oříšků
• 50 g piniových oříšků • 1 polévková
Ižíce olivového oleje • 1 polévková
Ižíce másla • 2 jarní cibulky
1. V malé misce smicháme nadrobno
jogurtu. Micháme dvě minuty.
nakrájený česnek, rozmarýn, tymián,
21