KUCHYNĚ
KACHNA PLNĚNÁ
KOPŘIVOVÝM KUSKUSEM
V MARMELÁDOVÉ GLAZUŘE
S MRKVÍ, HARISSOU
A CITRONOVvÝM DRESINKEM
šťávy • 1 polévková lžice medu
• ½ čajové Ižičky soli • % čajové Ižičky
pepře • % čajové lžičky sladké papriky
190 °C. Pečeme asi 90 minut (posled-
nich 15 minut ji přikryjeme alobalem,
aby se nespálila kůže).
3. Následně si připravíme citronový
dresink. Citron spaříme horkou vodou,
nastrouháme kůru a vymačkáme
štávu. Přidáme tři Ižice olivového oleje,
pepř, sůl, nakrájenou mátu a promi-
CITRONOVÝ DRESINK:
• 2 velké citrony•3 polévkové lžice
oleje • hrst máty • ½ čajové Ižičky soli
• ½ čajové Ižičky pepře
ODoba připravy: 60 min. + 90 min.
pečeni
1IT Počet porcí: 4
cháme.
Připrava kuskusu:
4. Mrkve umyjeme, oloupeme a dáme
1. Kuskus zalijeme vaříci vodou,
do hrnce s vařicí vodou asi na 5 minut.
•1 Tesco kachna • 10 mladých mrkvi
6 polévkových Ižic pasty harissa
•1 čajová Ižička soli • 2 větvičky
čerstvého rozmarýnu
K uvařeným mrkvim přidáme pastu ha-
rissa. Jeji množství závisí na vás podle
toho, jak moc pikantní chuti chcete
dosáhnout. Každou porci posypeme
odstavime na 20 minut a necháme
nabobtnat.
2. Kopřivu nakrájíme nadrobno, přidá-
me sůl, pepř, sladkou papriku, citrono-
vou štávu a lžici medu. Vše zamicháme
nadrobno nasekaným rozmarýnem
GLAZURA:
do hotového kuskusu.
a polijeme citronovým dresinkem.
•1 baleni malinové marmelády
Příprava kachny:
1. Kachnu očistime, umyjeme a naplni-
me předem připraveným kuskusem.
3 polévkové Ižíce sójové omáčky
•1 velký citron • 2 pomeranče
•3 polévkové Ižíce medu • ½ čajové
Ižičky soli • ½ čajové Ižičky pepře
Odhadovaná výživová hodnota na 1 porci:
2. Nachystáme si glazuru. V misce smi-
cháme marmeládu, sójovou omáčku,
hodnote Bilkoviny
Tuky Socharidy
838 kcal 30g| 39g | 86g
med, štávu ze dvou pomerančů, jed-
noho citronu a ochutíme soli a pepřem.
KUSKUS S KOPŘIVOU:
• 100 g kuskusu • hrst nasekané
kopřivy • 1 polévková lžice citronové
Kachnu důkladně potřeme glazurou a
dáme do trouby předehřáté na
23