KUCHYNĚ
TELECÍ KÝTA
S MERUŇKOVO-MÁTOVOU
KRUSTOU PODÁVANÉ SE
ZELENINOU SMAŽENOU
NA CITRONOVÉM MÁSLE
ZELENINA NA CITRONOVÉM MÁSLE:
• 0,5 velkého pórku • 2 středně velké
mrkve •1 voňavý celer • 2 středně
velké petržele • 3 polévkové Ižíce
másla •1 citron • 125 ml bilého vina
• ½ čajové Ižičky soli • ½ čajové Ižičky
pepře • malá hrst rozmarýnu
4. Telecí opatrně vyndáme z trouby,
potřeme připravenou směsi a znovu
dáme asi na 20 minut péct. Po vy-
chladnutí maso nakrájíme a podá-
váme se zeleninou osmaženou na
citronovém másle.
O Doba přípravy: 1 hod. a 40 min.
TIl Počet porci: 6
5. Zeleninu připravíme tak, že ji nakrá-
jíme na menši kousky a oblanšírujeme
- vložime ji na 4 minuty do vroucí vody
a následně přelijeme studenou vodou.
1. Telecí maso položime na plech,
osolíme, opepříme a polijeme Ižici
olivového oleje.
2. Dáme ho do trouby předehřáté na
180 °C a pečeme 1 hodinu a 20 minut.
• 1,5 kg Tesco teleci kýty • 2 polévkové
Ižice olivového oleje • 3 jarní cibulky
•4 polévkové lIžice celého kmínu
• 3 oloupané stroužky česneku
•1 polévková Ižice mletého koriandru
• 300 g sušených meruněk
• 3 polévkové lžíce medu •1 malá hrst
máty •1 polévkové Ižíce hrubozrnné
soli • % čajové lžičky pepře
•5g dijonské hořčice
Potom ji přendáme na středně rozpá-
lenou pánev s rozpuštěným máslem,
přidáme sůl, pepř, čerstvý rozmarýn,
3. Mezitim si na oleji osmažíme na
kostky nakrájené cibulky, dokud
nezrůžoví. Potom je odložime do misky.
Přidáme kmín, koriandr, med, česnek,
citronovou štávu, nastrouhanou kůru
z půlky citronu a vino. Dusime do té
doby, než se vino zredukuje.
nadrobno nakrájené sušené meruňky,
olivový olej, najemno nakrájenou mátu,
Odhadovaná výživová hodnota na 1 porci:
hořčici a micháme, dokud nevznikne
hodnota Bikoviny Tuky Sacharidy
hustá pasta.
575 kcol 52g 21g | 41g
24