KUCHYNĚ
SENDVIČ SE SLANINOU,
SALÁTEM A RAJČATY
ODoba přípravy: 25 min.
fIt Počet porci: 2
• 4 krajíce bilého chleba • 2 polévkové
Ižice majonézy • 4 plátky anglické
slaniny • 2 listy čerstvého salátu
• ½ červené cibule •1 rajče
1. Připravime si slaninu. Plátky položime
na rozehřátou pánev a opékáme
z každé strany přibližně čtyři minuty
na mirném ohni dokřupava.
2. Všechny krajice chleba natřeme
z jedné strany majonézou. Následně
krajíce budeme vrstvit slaninu,
umytý a osušený salát, omyté rajče
nakrájené na plátky a očištěnou
a nakrájenou cibuli. Na závěr příkryje-
me zbylými dvěma krajíci chleba.
3. Překrojíme na polovinu a podáváme.
na
Odhadovaná výživová hodnota na 1 porci:
Energetick Bilkoviny
hodnota
Tuky
Sacharidy
429 kcal 12g 20g| 49g
TIP: Chutná skvěle
s plátky Tesco
Anglické slaniny,
100 g
(DOMÁCÍ HUMMUS
S OLIVOVÝM OLEJEM
• ½ čajové Ižičky mletého kmínu
•2 polévkové Ižice Tesco Bio extra
panenského olivového oleje • čerstvý
koriandr • 1 čajová lžička mleté sladké
červené papriky
kmin, sůl a 1 1žici olivového oleje a roz-
mixujeme na kaši. Přidáme uvařenou
cizrnu a opět rozmixujeme dohladka.
3. Hummus dáme do servirovací misy,
ODoba přípravy: 40 min.
fIt Počet porcí: 2 -4
polijeme olivovým olejem, ozdobíme
čerstvým koriandrem a červenou
1. Cizrnu uvařime v hrnci spolu s jedlou
sodou (přibližně 20 minut na středně
silném plameni). Když změkne, scedime
ji a pořádně opláchneme pod tekouci
paprikou.
•2 plechovky cizrny, promyté
a scezené • ½ čajové Ižičky sody
(pokud používáme cizrnu v konzervě)
• štáva z1 citronu • 1 velký stroužek
česneku • 2 čajové Ižičky jemné
mořské soli • 125 g pasty tahini
Odhadovaná výživová hodnota na 1 porci:
vodou.
Energetic Bikoviny
hodnota
Tuky Sacharidy
2. Následně vložíme do kuchyňského
392 kcal 16g 18g 26g
robotu česnek, citronovou štávu, tahini,
44