KUCHYNĚ
CUKETOVÉ HRANOLKY
1. V menší misce smicháme parmezán
a koření. Cuketu omyjeme, pořádně
osušime a nakrájime na čtvrtiny, ty
ještě na poloviny. Následně ji potřeme
olejem a obalíme v parmezánové
směsi.
S PARMEZÁNEM
A BYLINKAMI
S AIOLI OMÁČKOU
ODoba přípravy: 30 min.
1I Počet porci: 4
2. Rovnoměrně rozložime na plech
vyložený pečícím papirem a pečeme
ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně
15 až 20 minut.
•4 cukety • 125 g nastrouhaného
parmezánu • % čajové Ižičky tymiánu
• ½ čajové Ižičky oregana • % čajové
Ižičky bazalky • % čajové lžičky
sušeného česneku • 2 polévkové lžice
olivového oleje • % čajové Ižičky soli
• ¼ čajové lžičky pepře
3. Mezitim připravime omáčku.
V menší misce smicháme metličkou
žloutek, citrónovou štávu, rozmačkaný
česnek a hořčici. Pomoci elektrického
šlehače za stálého michání postupně
přidáváme olej, dokud smēs nebude
krémová, konzistenci jako major
Oolime, opepříme a podáváme spolu
AIOLI OMÁČKA:
•1 žloutek •1 čajová Ižička citronové
s cuketovými hranolkami.
šťávy •1 stroužek česneku • 150 ml
Odhadovaná výživová hodnota na 1 porci:
olivového oleje 1 čajová lžička
hořčice • sůl, pepř
Energetick Bikoviny
hodnota
Tuky
Sacharidy
578 kcal 19g| 48g| 15g
REKLAMA
THE
VEGETARIAN
BUTCHER"
LIDMI I ZVÍŘATY MILOVANÝ ŘEZNÍK
THE
VEGETARIAN
BUTCHER
PIG OUT SAUSAGES
NAJDETE NÁS V REGÁLE
S CHLAZENÝM ZBOŽÍM.
O & f The Vegetarian Butcher czsK