KUCHYNĚ
Jarní inspirace
Je nejvyšší čas přivítat jaro na talíři. Čerstvá a voňavá zelenina plná vitamínů je
přesně to, co ted potřebujeme. Dodá tělu důležité živiny, pomůže nám zbavit se
přebytečných kilogramů a nabrat síly po dlouhé zimě. Vyzkoušejte naše recepty
a vyčarujte originálně barevné jarní saláty a mísy plné zajímavých chuti.
JARNÍ SALÁT
S ŘEDKVIČKOU,
HRÁŠKEM, FENYKLEM
A HRÁŠKOVÝMI KLÍČKY
• 30 g kopru • štáva z1 citronu
•2 polévkové Ižice olivového oleje
• 2 čajové Ižičky černého sezamu
• sůl a pepř
petrželovou nat a kopr. Směs znovu
zamícháme. Pokapeme ji olivovým
olejem a citronovou štávou.
Dochutime soli a pepřem.
3. Hotový salát rozdělime do menšich
misek, posypeme černým sezamem
a servirujeme.
O Doba přípravy: 20 min.
fIt Počet porcí: 2
1. Stonky fenyklu odřizneme, aby nám
zůstala jen jeho bilá část. Tu nakrájíme
na tenké plátky. Ředkvičky zbavime
listů, očistíme je a nakrájíme nebo
Odhadovaná výživová hodnota na 1 porci:
•1 středně velký fenykl
nastrouháme na tenké plátky. Mladé
• 100 g čerstvého hrášku • 8 fedkviček
•4 mladé cibule • 50 g hráškových
kličků • 20 g čerstvé petrželové natě
74
Energeticka Blikovimy
cibulky očistime a pokrájíme nadrobno.
2. Vše dáme do misky a promichá-
hodnota
Tuky
Sacharidy
195 kcal 7g
10g 18g
me. Přidáme klíčky, čerstvý hrášek,