Brum, brum!
Domácí medvídci ze surovin,
které si pohlídáte
• 150 g polohrubé mouky
• 100 g moučkového cukru
• 100 g rozpuštěného másla
pokojové teploty + na vymazání
• 150 ml smetany na vaření
• 10 lžiček kvalitní kakaové lískooříškové
pomazánky s vyšším podílem ořechů
• 2 vejce
• 16 g vanilkového cukru (2 balení)
• 1 lžička bezfosfátového kypřicího
prášku do pečiva
• 1 lžička kakaa
Vejce vyšlehejte s moučkovým
a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte
rozpuštěné máslo, smetanu a mouku
smíchanou s kypřicím práškem.
Barevné detaily: Ze směsi odeberte lžíci
těsta a obarvěte ho lžičkou kakaa.
Plnění formy: Formu vymažte
rozpuštěným máslem nebo vystříkejte
olejem do pečicích forem a umístěte na
rovnou pečicí podložku. Cukrářským
sáčkem naneste tenkou vrstvu
obarveného těsta do důlků (oči, nos,
ouška a tlapky). Druhým sáčkem naneste
světlé těsto zhruba do poloviny výšky
každé formičky (těsto pečením nabyde).
Doprostřed těla medvídků dejte lžičku
kakaové lískooříškové pomazánky. Formu
vložte do trouby předehřáté na 170 °C
a medvídky pečte 30 minut.
NÁŠ TIP: Jako náplň můžete místo
kakaové lískooříškové pomazánky použít
kvalitní nasekanou hořkou čokoládu
s nugátovou náplní.
novinka
Forma
10 medvídků
DELÍCIA
Silicon PRIME
599,-
Olej do
pečicích
forem
DELÍCIA
300 ml
179,-
Kvalitní slunečnicový
olej vytváří ve formě
rovnoměrnou vrstvu.
Zabraňuje připalování
a je vhodný i pro
pánve, grilovací
139,- rošty apod.
17