Využijte výživový potenciál na maximum
Protože styk s kovem ovlivňuje stabilitu vitamínů, vyvinuli
jsme škrabky s keramickou čepelí a struhadla s čepelemi ze
špičkového plastu. Pro zpracování syrového ovoce a zeleniny
jsou nepostradatelné.
Cuketové buchty dost možná vznikly proto,
že někdo potřeboval vymyslet jídlo, ve kterém
se dá aspoň kousek cukety zužitkovat. Jako
znouzectnost. Ale nastalo překvapení: buchta
byla skvělá a vláčná. A tak v létě jistě dostanete
na návštěvě nějaký ten zelený perník, koláč,
bábovku nebo dokonce řezy. Vychutnejte si je
bez předsudků a vyzkoušejte třeba recept, ve
kterém jsme cuketu zkombinovali s mrkví
a citronovou polevou.
Keramická škrabka
s podélnou čepelí
VITAMINO
259,-
Keramická
škrabka s příčnou
čepelí VITAMINO
259,-
Letní buchta
s citronovou
polevou
Struhadlo VITAMINO,
multifunkční
289,-
• 500 g polohrubé mouky · 400 g cukru krupice
• 250 g cukety nastrouhané najemno
• 250 g mrkve nastrouhané najemno
• 30 g změklého másla + na vymazání
• 1 kypřicí prášek do pečiva · 5 vajec • 2 Ižíce kakaového prášku
• štáva a kůra z jednoho citronu • 1 dl mléka • špetka soli
Poleva: 200 g moučkového cukru • štáva z jednoho citronu
Formu vytřete máslem a vysypte moukou. Krupicový cukr, změklé
máslo a žloutky utřete do pěny. Ke žloutkové pěně přidejte prosátou
mouku s kypřicím práškem, kakao, nastrouhanou mrkev a cuketu
zbavenou vody vymačkáním v utěrce, citronovou štávu, mléko
a kůru a vymíchejte hladké těsto. Dejte stranou. Vyšlehejte bílky
se špetkou soli do pevného sněhu, postupně a zlehka zapracujte
do těsta. Těsto rozetřete do připravené formy a pečte v troubě
vyhřáté na 170 °C po dobu cca 40 minut. Na polevu umíchejte
cukr s citronovou štávou a potřete ještě teplou buchtu. Nechte
zaschnout a nakrájejte.
Do trouby i na stůl
• prvotřídní kamenina s vysoce kvalitní
glazurou přirozeně zabraňující připékání
• ideální k zapékání i pečení
• odolné od -18 do +240 °C
Zapékací
mísa DELÍCIA
od 319,-
22 x 13 cm, krémová. 319,-
28 x 18 cm, cihlová. 499,-
34 x 22 cm, šedá. 729,-
43 x 27 cm,
krémová. 1199,-
Acteue I e
26
EScom